Specialister på tekniska komponenter, reservdelar och lösningar för processindustrin.


Baserat på mer än 35 års know-how från processindustrin, rekommenderar och levererar vi värdefulla, högkvalitativa lösningar till våra kunder, både nationellt och internationellt. Vi har även stor expertis i att utveckla skräddarsydda lösningar för krävande driftmiljöer som inte omfattas av standardprogram.

Våra produkter lever upp till gällande lagstiftning hela tiden.

Leverantör över branscher

Vi är specialister på tekniska komponenter, reservdelar och speciallösningar för både livsmedelsindustrin, läkemedelsindustrin och den kemiska industrin - både i Danmark och utomlands. Med mer än 35 års branschkunskap har vi skaffat oss lång erfarenhet och expertis, inte bara med rekommendation och leverans av komponenter och utrustning, utan även design och utveckling av skräddarsydda skräddarsydda lösningar.

Med vårt stora produktsortiment inom framförallt industrislangar, axeltätningar, beslag och högkvalitativa tillbehör kan vi möta de allra flesta behov inom tillverkning av livsmedel, medicin och kemi. Och alla våra produkter är givetvis godkända enligt gällande lagstiftning. Allt detta innebär säkerhet, såväl som produktions- och ekonomiska fördelar för våra kunder.

Kemi.jpg

Lagerledande & dag-till-dag leverans

Alfotech är lagerledare inom ett stort urval av slangar, kopplingar, packningar och axeltätningar till processindustrin, och vårt produktsortiment växer ständigt.

Du kan beställa varor dygnet runt via vår webshop. Om du beställer varorna innan 14.00 strävar vi efter att skicka varorna samma dag.

alfotech_lager 1024x576px.jpg

Experter på spårbarhet

Det ska vara möjligt att spåra material i kontakt med livsmedel genom leverantörskedjan och på Alfotech har vi lång erfarenhet av spårbarhet av produkter genom alla tillverknings- och distributionsled. På så sätt säkerställer vi att våra produkter alltid används korrekt i enlighet med det juridiska ramverket. Spårbarhet bidrar till att öka livsmedelssäkerheten hos våra kunder.

Vi lagerför ett stort utbud av komponenter som följer gällande lagstiftning. Vi levererar alla produkter med relevanta deklarationer, inklusive till exempel tryckprovningscertifikat och batchnummer.

Läs mer om spårbarhet

Egen monteringsverkstad

Med vår egen interna monteringsverkstad utvecklar och producerar vi speciallösningar som är anpassade efter kundens behov, oavsett bransch. Arbetsuppgifterna vi löser är varierande och eftersom vi ställer höga kvalitetskrav är våra smeder certifierade inom svetsning.

En stor del av arbetsuppgifterna är också typiska monteringsuppgifter som återmontering, eller att få nya kopplingar pressade på slangar. Från vårt välsorterade lager kan vi plocka och montera speciallösningarna och leverera dem från dag till dag.

Værksted - Svejsebillede 1(950x800px) (1).jpg

Registrerad hos det danska veterinär- och livsmedelsverket


Vi följer de högsta standarderna inom processutrustning för livsmedelsproduktion, och som företag är vi registrerade hos det danska veterinär- och livsmedelsverket.

Registreringen omfattar "Import och marknadsföring av slangar i gummi, silikon, teflon och PVC samt rostfria delar till livsmedelsindustrin."

Läs mer om lagar och regler på området

 

Kvalitetsprodukter för läkemedelsindustrin

Vårt utbud av slangar, vätske- och tryckluftskopplingar samt synglas för läkemedelsindustrin uppfyller de höga tillämpliga hygienkraven för läkemedelstillverkning.

Som leverantör till flera läkemedelstillverkare följer vi tillämpliga lagar och förordningar hela tiden, och våra produkter följer naturligtvis ATEX, EU Pharmacopeia och United States Pharmacopeia (USP) direktiven.

Pharma.jpg