CO-RO

CO-RO

Teflonslangar lönar sig för livsmedelsföretaget CO-RO.

Teflon lönar sig

"Vi har alltid haft ett starkt fokus på produktionsteknik och tror på principen att en förstklassig slutprodukt börjar med förstklassiga råmaterial. Dessutom övervakar vi noggrant alla interna processer i vår kvalitetshantering och alla produktionssteg dokumenteras. Övergången till Alfotechs teflonslangar har inneburit flera fördelar. Slangarna är alltid täta i skarvarna, så vår luftkompressor körs mindre och sparar pengar åt oss. Teflonslangarna är kemikaliebeständiga och tål vår rengöring. De är lite dyrare i inköp, men hållbarheten gör att pengarna snabbt tjänas in."

Det säger Rudi Hein, Maintenance Assistent, Tech på CO-RO A/S.

Fördelar med teflonslangar
Traditionella PVC-slangar kan ersättas med PTFE-slangar.

En av fördelarna med teflonslangar är deras hållbarhet, särskilt när de används i områden där rengöringssystem med lågt tryck används. Hög kemikaliekoncentration torkar snabbt ut slangarna och ökar risken för brott på PVC-slangar, medan teflonslangar fortsätter att hålla. En annan fördel är energibesparingar och därmed bättre driftsekonomi på lång sikt.

Dong Energy har beräknat att en läckageförlust genom ett 1 mm hål vid 8 bar i ett tryckluftsnät ger en förlust på 5.200 DKK per år.

Brett sortiment av teflonslangar

Vi har ett brett sortiment av teflonslangar som finns i flera färger, bland annat de som visas på bilden. Vi levererar även i andra färger upp till ø50 mm. Slangarna, som alla är FDA-godkända, är extruderade i PTFE. De kan steriliseras och klarar temperaturer från -73°C till +260°C.

Se alla specifikationer

Om CO-RO

Om Alfotech

CO-RO A/S är ett danskt företag som fokuserar på god smak. Under de senaste 50 åren har företaget utvecklat ett brett sortiment av dryckeskoncentrat, där produktionstekniken har haft ett stort inflytande på marknadsframgångarna.

CO-RO A/S finns representerat i mer än 100 länder med internationellt erkända varumärken som Sunquick, Suntop och Suncola läskedrycker, Sun Lolly frystorkad glass, Great kolsyrade performance-drycker och juicemärkena Sunfresh, Sun-C och Original.

Alfotech är ett danskägt företag som grundades 1984. Vi representerar flera internationella leverantörer av kvalitetsprodukter och lösningar som naturligtvis uppfyller industrins stränga krav.

Våra kunder finns inom livsmedels-, läkemedels- och kemiindustrin i norra Europa. Vi importerar, utvecklar och tillverkar många av de komponenter som används i våra lösningar. Den kunskap vi har fått genom 35 års produktutveckling ger oss stor kompetens att hitta rätt lösning för din verksamhet.

Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.