Hur vi hjälper bryggerier

Hur vi hjälper bryggerier

Tillsammans optimerar vi bryggeriets produktion.

I hjärtat av varje bryggeri finns en passion för att skapa öl av högsta kvalitet, där smak, tradition och innovation smälter samman till perfektion. På Alfotech delar vi denna passion och har en djup respekt för det hantverk som krävs för att producera utmärkt öl.

Med mer än 35 års erfarenhet av att tillhandahålla tekniska komponenter och skräddarsydda lösningar har vi fått en djup insikt i bryggeribranschens utmaningar och behov. Vi är fast beslutna att stödja alla bryggerier i deras strävan efter kvalitet och effektivitet genom tillförlitliga lösningar som optimerar produktionen och upprätthåller de högsta hygien- och säkerhetsstandarderna.

Vårt engagemang för bryggeribranschen drivs av en orubblig tro på innovation och hållbarhet. Vi inser vikten av att anpassa oss till föränderlig teknik och marknadstrender samtidigt som vi upprätthåller respekten för miljön.

På Alfotech erbjuder vi ett omfattande utbud av produkter och tjänster som är utformade för att möta bryggeriernas specifika behov, från effektiv rengöring till precisionskontroll av bryggprocessen. Och med vår återmonteringstjänst och anpassade lösningar ser vi till att våra kunder inte bara sparar pengar utan också bidrar till en mer hållbar framtid.

Vårt engagemang för kunderna sträcker sig långt bortom enkla leveranser. Vi ser oss själva som partners i våra kunders resa mot framgång.

Oavsett om det handlar om nödleveranser av nödvändiga tekniska komponenter eller utveckling av innovativa lösningar för att uppfylla specifika produktionskrav, är vi redo med vår expertis, vårt stöd och våra råd.

Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för ditt bryggeri att uppnå sina mål och fortsätta att leverera den bästa brygden till kunderna.

Bästa utrustningen för bästa bryggning

För att optimera bryggprocessen krävs den bästa utrustningen.

På Alfotech har vi ett brett sortiment av högkvalitativa tekniska komponenter för industrin, alla noggrant utvalda för att uppfylla de specifika kraven för bryggerier, såsom

Vi fokuserar på att leverera standardlösningar och skräddarsydda lösningar med längsta möjliga livslängd under rätt användningsförhållanden. Eftersom vi genom årtionden av erfarenhet vet att detta ger en direkt avkastning på investeringen och bidrar till att förbättra bryggprocessen.

Se mer i webbshoppen

Öl- och dryckesslangar för varje smak

Vårt mångsidiga sortiment av livsmedelsgodkända öl- och dryckesslangar omfattar Unifood Flexperform, Beverage Plus, Beverage CLC/10 och Liquorflex/SD. De har alla utmärkta egenskaper, särskilt när det gäller flexibilitet och alkoholbeständighet. 

LiquorFlex/SD är speciellt utformad med en UPE-liner och inbyggd koppartråd, vilket gör den idealisk för transport av etanol, till exempel vid tillverkning av spritdrycker.

Med en inre yta av bromobutylgummi är slangarna också lämpliga för transport av produkter som öl och andra sockerhaltiga läskedrycker, eftersom bromobutyl kännetecknas av hög temperatur-, ozon- och miljötålighet.

Se vårt urval av öl- och dryckesslangar

Återmontering med flera fördelar

Vi förstår vikten av hållbar produktion och minimering av avfall i varje steg av leveranskedjan. Det vet vi från vårt nära samarbete med flera stora bryggerier genom åren. 

Vår återmonteringstjänst kommer med flera fördelar. Vi byter ut slangkopplingarna på kundens befintliga slangar och monterar nya muffar, allt via vår egen in-house monteringsverkstad. Detta bidrar till både ekonomiska och miljömässiga besparingar, bland annat genom bättre driftsekonomi, betydligt mindre förbrukning av råvaror och mindre avfall.

Läs mer om monteringsverkstaden
Högkvalitativa rengöringsslangar & utrustning

Högkvalitativa rengöringsslangar & utrustning

Vi erbjuder ett noggrant utvalt sortiment av rengöringsslangar, inklusive ISAR Water och Clean Wash, som är idealiska för bryggeriernas specifika rengöringskrav. Lågtrycksslangarna är tillräckligt robusta för att hantera varierande temperaturer och rengöringsmedel. Andra relevanta rengöringstillbehör som spolpistoler, slangvindor, munstycken och tvättkulor är lagervaror som vi ofta kan leverera över natten.

Med våra rengöringsslangar och tillbehör får du en effektivare rengöringsrutin som sparar tid och resurser samtidigt som du upprätthåller de strängaste hygienkraven.

Har du några frågor?
Skicka ett snabbt meddelande till oss.

Din kreditvärdiga affärspartner

Vi är stolta över att använda marknadens mest erkända kreditvärderingsmodell, AAA-ratingen. Det prestigefyllda kreditbetyget är inte bara en logotyp, det är en kvalitetsstämpel som visar att vi har en sund och välkonsoliderad ekonomi. 

Vårt AAA-betyg är din garanti för ett stabilt och pålitligt partnerskap.

Alichem för CIP-rengöring

Vid CIP-rengöring (clean-in-place) används både kemiska och mekaniska metoder för att avlägsna föroreningar från processutrustning utan att behöva demontera den. Detta säkerställer en grundlig och konsekvent rengöring som effektivt avlägsnar både synliga och mikroskopiska föroreningar.

Vi rekommenderar att du använder de mycket tillförlitliga kemslangarna från Alichem-sortimentet för CIP-rengöring, särskilt Alichem/SPL och HOT Alichem/BN-S. Dessa slangar har en slät insida av EPDM-gummi, är mycket hållbara och klarar stora temperaturintervall.

Utforska Alichem-serien i webbshopen

Case: Snabb hjälp till stort danskt bryggeri

Under CIP-rengöringen gick en viktig slang sönder på produktionsanläggningen. Vår tekniska konsult kontaktades och inom en enda dag levererade vi nya CIP-slangar inklusive egenutvecklade InterLock-förkopplingar.

Vår snabba och effektiva lösning bidrog till att återställa produktionen på ett säkert och snabbt sätt, vilket understryker vårt åtagande att upprätthålla våra kunders produktion trots oförutsedda utmaningar.

Läs mer

Dokumentation och certifieringar i ordning

Vi uppfyller alla relevanta produktstandarder och direktiv för livsmedelsproduktion, även inom bryggerisektorn, med särskilt fokus på livsmedelsgodkännanden som FDA och BfR. 
På så sätt kan vi garantera att våra produkter uppfyller alla relevanta säkerhets- och kvalitetskrav för säker och effektiv användning inom livsmedels- och dryckesproduktion.
All nödvändig dokumentation, inklusive godkännanden och certifieringar, medföljer alltid våra produkter.

Showroom för bryggeri
Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.