Skånemejerier

Skånemejerier

Förbättrad slanglivslängd med Beverage Plus och InterLock-systemet.

Skånemejeriernas väg mot ökad effektivitet och säkerhet

Skånemejeriernas toppmoderna produktionsanläggning i Malmö stod inför en stor utmaning.
Det frekventa bytet av de traditionella livsmedelsslangarna som används för att transportera syltprodukter resulterade i både störningar och ökade kostnader.

Lösningen: Beverage Plus-slangar från Alfotech

Bytet till Beverage Plus-slangar hos Skånemejerier var inte bara en fråga om förbättrat materialval - från traditionellt naturgummi till bromobutylgummi (BIIR) - utan också en anpassning som var särskilt utformad för att tåla de fruktsyror som finns i sylt och juiceprodukter.

Denna förändring förlängde slangarnas livslängd avsevärt från 3 månader till över ett år, vilket resulterade i betydande ekonomiska och operativa fördelar för Skånemejerier.

Värdefull partner med kompetens och god service

"Med kvalificerad rådgivning från Alfotech fick vi en specialiserad partner som alltid hittar den optimala kombinationen av pris, kvalitet och kundanpassning. Snabb service och ett omfattande lager underlättar också vid snabba förändringar i verksamheten. Genom att använda InterLock-systemet för våra presskopplingar har vi dessutom ökat både säkerheten och hygienen i produktionen av våra syltprodukter."

Björn Eriksson, Head of Technology & Maintenance, Skånemejerier

Mjölkkartong från Skånemejerier
Bättre säkerhet och hygien med InterLock-systemet

Bättre säkerhet och hygien med InterLock-systemet

En avgörande del av lösningen var också integreringen av Alfotechs InterLock-system på presskopplingarna.

Detta system ökade inte bara säkerheten avsevärt genom att förhindra oavsiktliga frånkopplingar, utan det bidrog också till en högre hygienstandard i produktionsprocessen. Detta var särskilt viktigt för Skånemejerier, som lägger stor vikt vid livsmedelssäkerhet och kvalitet i sin syltproduktion.

Om Skånemejerier

Om Alfotech

Vi bryr oss om den svenska mjölkbonden och mångfalden på den svenska mejerimarknaden. Skånemejerier är så mycket mer än ett mejeri i Skåne. Att våra mejeriprodukter är bra vet alla. Men under de senaste åren har vi insett att varumärket Skånemejerier står för så mycket mer.

Att köpa svenskproducerad mjölk är för många en aktiv handling - ett beslut. Det har skapat en närhet till våra konsumenter som vi är oerhört stolta och glada över. Vi sysselsätter mer än 600 personer direkt och många fler i vårt närområde.

Cirka 400 mjölkbönder i Skåne och södra Sverige levererar mjölk till våra mejerier. Skånemejerier är sedan sommaren 2012 en del av mejerikoncernen Groupe Lactalis.

Alfotech är ett danskägt företag som grundades 1984. Vi representerar flera internationella leverantörer av kvalitetsprodukter och lösningar som naturligtvis uppfyller industrins stränga krav.

Våra kunder finns inom livsmedels-, läkemedels- och kemiindustrin i norra Europa. Vi importerar, utvecklar och tillverkar många av de komponenter som används i våra lösningar. Den kunskap vi har fått genom 35 års produktutveckling ger oss stor kompetens att hitta rätt lösning för din verksamhet.

Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.