AAK

AAK

Hur vi snabbt hjälpte AAK att uppnå en mer tillförlitlig produktion.

Värdefull specialanpassad slanglösning

Under ett antal år hade AAK i Århus haft problem med att slangarna i filteravdelningen inte klarade arbetstrycket och att utbytestiden var för lång när produktionsutrustningen behövde servas. En annan utmaning var att området bara var tillgängligt en gång om året. Det innebar att åtgärder behövde vidtas snabbt och effektivt.

"Vi kontaktade Alfotech och berättade om våra utmaningar för att se om de hade en specialiserad slang för vegetabilisk olja i hexanmiljö som kunde uppfylla våra tekniska specifikationer och som var enklare att byta ut. Tidigare tog det två man en hel dag att byta ut slangarna, eftersom slangarna måste kapas med en vinkelslip. Det här måste bli enklare!", säger Steen Fammé från AAK.

Alfotech antog utmaningen och i samarbete med AAK utvecklades en ny specialslang med FDA-godkännande på insidan i enlighet med 1935/2004.

Efter några lyckade tester återkom Alfotech kort därefter med en slang som uppfyllde kraven och till och med hade en livslängd på över ett år.

Idag är det enkelt för en man att byta ut slangarna, vilket säkerställer slangens hållbarhet och gör processen mer effektiv. Säkerheten förbättras också avsevärt eftersom användningen av skärverktyg elimineras. Valet av rätt slang var därför viktigt och resulterade i en optimerad och mer tillförlitlig produktion.  

"Vi är mycket nöjda med samarbetet med Alfotech. De har lyckats ta fram en slang som passar vår produktion och vi har inte upplevt några driftstörningar. Fördelen är också att vi sparar mycket tid på utbyte och service", avslutar Steen Fammé från AAK.

Kreativiteten i framkant

Kreativiteten i framkant

"Eftersom det inte fanns någon slang som passade in i deras produktion krävdes kreativt tänkande för att lösa vår kunds utmaning, och tiden var av yttersta vikt."

Kim Jensen, Alfotech

Om AAK

Om Alfotech

AAK är en av de ledande leverantörerna av vegetabiliska oljor.

Våra lösningar utvecklas i samarbete med våra kunder, vilket resulterar i långvariga partnerskap och bra lösningar. Med mer än 140 års branscherfarenhet och nära relationer med våra kunder löser vi specifika förfrågningar och håller oss i framkant.

Vårt huvudkontor ligger i Malmö, Sverige. Med mer än 3000 engagerade medarbetare i 20 produktionsanläggningar och med flera försäljningskontor i mer än 25 olika länder, arbetar vi dagligen för att förbättra våra innovativa lösningar till förmån för våra kunder.

Var du än befinner dig i världen är vi redo att hjälpa dig att uppnå långvariga resultat.

Alfotech är ett danskägt företag som grundades 1984. Vi representerar flera internationella leverantörer av kvalitetsprodukter och lösningar som naturligtvis uppfyller industrins stränga krav. 

Våra kunder finns inom livsmedels-, läkemedels- och kemiindustrin i norra Europa. Vi importerar, utvecklar och tillverkar många av de komponenter som används i våra lösningar. Den kunskap vi har fått genom 35 års produktutveckling ger oss stor kompetens att hitta rätt lösning för din verksamhet.

Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.