Hur vi hjälper pharma

Hur vi hjälper pharma

När bara det bästa är gott nog.

Alfotech är en ledande leverantör av farmaceutiska slangar och aseptiska kopplingar och fittings för läkemedelsindustrin.

Vår djupgående kunskap och expertis inom produktion av dessa viktiga komponenter säkerställer att vi inte bara förstår de unika krav och standarder som gäller inom pharma, utan också ständigt utvecklar och förbättrar våra produkter. Vårt engagemang för innovation och kvalitet säkerställer att vi alltid ligger i framkant av branschutvecklingen och kan erbjuda de mest effektiva och säkra lösningarna.

Säkerhet och hygien är avgörande för oss, särskilt när det gäller hantering av farmaceutiska produkter. Det är därför vi garanterar att våra produkter uppfyller de högsta hygien- och säkerhetskraven. Detta uppnås genom en omfattande och strikt kvalitetskontrollprocess som säkerställer att varje enskild produkt uppfyller nödvändiga standarder och specifikationer.

Vi är fast beslutna att leverera produkter som bidrar till en säker och effektiv hantering av farmaceutiska material.

Vår kvalitetskontroll omfattar ett brett spektrum av aktiviteter, inklusive rigorös kvalitetstestning och inspektion av inkommande varor, noggranna kontroller av materialkompatibilitet och noggranna trycktester för att säkerställa att våra slanglösningar fungerar optimalt under alla förhållanden.

Vårt engagemang för kvalitet och tillförlitlighet innebär att vi ständigt strävar efter att förbättra och finjustera våra processer för att säkerställa att vi levererar de bästa produkterna på marknaden.

Renrumstillverkade silikonslangar

På Alfotech levererar vi silikonslangar som tillverkas säkert och omsorgsfullt i renrum för att säkerställa högsta hygienstandard - en nödvändighet i vårt arbete med läkemedelsindustrin. 

Våra populära Clearway-slangar, som ofta används för fyllningsmaskiner och blandningsenheter inom läkemedelsindustrin, tillverkas enligt ISO-klass 8 i platinahärdad silikon.

Dessutom erbjuder vi Platinum Cleanroom-silikonslangen, som levereras dubbelförpackad i två sterila påsar i en ISO Class 7-certifierad anläggning. Den dubbla förpackningen säkerställer att slangarna förblir fria från kontaminering eftersom den yttre påsen kan tas bort utan att påverka den inre påsen. Detta bevarar slangens sterilitet tills den används.

Se vårt sortiment av silikonslangar

Motståndskraftiga PFA-slangar

Co-polymeren perfluoroalkoxy (PFA) delar många egenskaper med PTFE (Teflon) och är mycket motståndskraftig mot höga temperaturer och aggressiva kemikalier. 

PFA-slangar är därför ofta att föredra framför andra typer av processlangar för läkemedelsproduktion, där sterilitet är avgörande och medier och lösningar måste transporteras utan risk för kontaminering.

Dessutom minskar den släta innerytan friktionen och minimerar risken för att partiklar och bakterier byggs upp, vilket ytterligare bidrar till säkerheten och effektiviteten i produktionen.

Se vårt sortiment av PFA-slangar

Mycket hygienisk produktion med aseptiska kopplingar

Aseptiska fittings är mycket viktiga för att undvika mikroorganismer och för en säker produktionsprocess. 

Vi erbjuder ett brett sortiment av aseptiska fittngs, varav våra ASME Clamp-fittings uppfyller ASME-standarderna. Dessutom uppfyller flera av våra produkter läkemedelsindustrins höga krav på en ytjämnhet på <0,4µm.

Aseptisk lösfläns med flera fördelar
Vår aseptiska lösfläns har en framträdande plats i vårt sortiment och uppskattas av våra kunder av flera skäl. För det första förlänger den slangens livslängd. Dessutom är den enkel att installera och mycket hygienisk. Detta gör den idealisk för farmaceutiska produktionsmiljöer med höga kvalitets- och hygienkrav.

Elektropolering för ökad sanitär säkerhet
För att optimera hygienen erbjuder vi elektropolering av fittings och kopplingsfixturer, inklusive kopplingsdelar och Tri-Clamp-kopplingar. Elektropolering jämnar ut och polerar ytan, vilket avsevärt minskar ytjämnheten. Detta är avgörande för enkel rengöring och sterilisering.

Se vårt sortiment av aseptiska fittings
Har du några frågor?
Skicka ett snabbt meddelande till oss.

Din kreditvärdiga affärspartner

Vi är stolta över att använda marknadens mest erkända kreditvärderingsmodell, AAA-ratingen. Det prestigefyllda kreditbetyget är inte bara en logotyp, det är en kvalitetsstämpel som visar att vi har en sund och välkonsoliderad ekonomi. 

Vårt AAA-betyg är din garanti för ett stabilt och pålitligt partnerskap.

Undvik korskontaminering med färgkodning

Färgkodning av slangar är en enkel och innovativ lösning som effektivt stöder den korrekta och säkra hanteringen av media som är så viktig inom läkemedelsproduktion.

Ett färgkodningssystem gör det lättare för operatörer och tekniker att identifiera slangarna, förenklar arbetsprocesserna och minskar risken för korskontaminering avsevärt.

Vi kan hjälpa dig att hitta rätt färgkodningslösning och våra erfarna säljkonsulter kan ge råd om de bästa produkterna på området, t.ex. krympslang.

Kontakta oss

Högkvalitativa, motståndskraftiga teflonslangar

Teflonslangar är kända för sin kemiska resistens, höga temperaturtolerans och släta yta, och är idealiska för läkemedelsproduktion. 

Vi kan leverera högkvalitativa, resistenta teflonslangar som PharmaForce C, som är tillverkad av korrugerad transparent PTFE med en fläta av rostfritt stål. Slangens silikonhölje är lätt att rengöra och fungerar som isolering för ökad säkerhet. ChemForce ATEX är speciellt utvecklad för transport av vätskor där det ställs höga krav på temperatur, tryck eller kemisk exponering. FoodForce C och FoodForce S har utmärkta mekaniska och kemiska egenskaper och lämpar sig för extrema temperaturer från +260°C till -73°C.

Se vårt sortiment av teflonslangar

Dokumentation för garanti

Vi följer alla produktstandarder och direktiv inom läkemedelsindustrin, inklusive EU's ATEX-direktiv, EU's farmakopé och United States Pharmacopeia (USP).
Självklart ingår alltid all nödvändig dokumentation såsom godkännanden och certifieringar när du handlar av oss.
På så sätt kan vi garantera att våra produkter uppfyller alla relevanta säkerhets- och kvalitetskrav för säker och effektiv användning i läkemedelsproduktionen.

Servicetekniker inom läkemedelsproduktion
Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.