Hur vi hjälper mejerier

Hur vi hjälper mejerier

Högkvalitativa produkter och expertis för mejeriindustrin.

Kärnan i varje framgångsrik mejeriproduktion är kombinationen av tillförlitliga produkter, skräddarsydda tekniska lösningar och ett orubbligt engagemang för kvalitet.

På Alfotech förstår vi de unika krav och utmaningar som mejeriindustrin står inför. Med en rik historia av innovation och kundcentrerad service har vi utformat lösningar som inte bara uppfyller dessa krav, utan också sätter nya standarder för effektivitet och kvalitet.

Vår djupgående kunskap om mejeriindustrin, i kombination med vår tekniska expertis, gör oss till den perfekta partnern för mejeriföretag som vill optimera sina processer och producera de bästa mejeriprodukterna på marknaden.

Oavsett om det handlar om vägning av mjölkråvara, bearbetning eller slutlig tappning erbjuder vi de mest avancerade och tillförlitliga lösningarna som utformats specifikt för dina behov.

Kvinna rengör kar på mejeri

Mjölkslangar för invägning av råmjölk

Det första steget i mjölkproduktionen är ett av de mest kritiska: mottagning och invägning av råmjölk. Detta steg utgör grunden för alla efterföljande processer.

På Alfotech har vi de rätta verktygen för att säkerställa att denna fas löper smidigt. För att överföra råmjölk krävs mer än bara en vanlig slang.

Våra mjölkslangar Milkland Flex och Mastermilk är utformade för just detta ändamål. De är utformade med hög flexibilitet, hygien och skonsam hantering av mejeriprodukter i åtanke, och är båda idealiska för smak- och luktfri transport av media, fria från kontaminering och med alla naturliga egenskaper intakta.

Se vårt sortiment av mjölkslangar

Pålitliga, högkvalitativa kopplingar i rostfritt stål

Inom mejeriindustrin spelar livsmedelskopplingar i rostfritt stål en viktig roll för att hålla mjölkens väg genom systemet läckagefri och effektiv. De vanligaste mejerikopplingarna för användning inom mejeriindustrin i Norden följer DIN-, SMS- respektive DS-standarderna.

På Alfotech erbjuder vi ett brett sortiment av kopplingar enligt dessa standarder. De finns i AISI 316, som är ett högkvalitativt stål som är rostfritt, syrafast och har god korrosions- och värmebeständighet. De är också mycket hygieniska och lätta att rengöra med en ytjämnhet på ≤ 0,8 µ.

Förläng livslängden på slitdelar

Processen att förvandla mjölkråvara till olika mejeriprodukter som ost, mjölk, yoghurt eller grädde är vanligtvis komplex och kräver hög precision.

En viktig del av denna precision ligger i homogenisering, vilket är processen att göra en blandning enhetlig eller homogen. Denna process är särskilt viktig inom livsmedelsindustrin, där den säkerställer att mjölken bibehåller en jämn konsistens och kvalitet.  

Som med alla industriella processer är slitage på maskiner och andra komponenter oundvikligt. Det är därför vi erbjuder hårdmetallbeläggning av olika slitdelar, inklusive kolvar för användning i dina homogenisatorer. Med en karbidbeläggning ökar livslängden på dina slitdelar avsevärt och behovet av frekventa utbyten minskar.

Läs mer om hårdmetallbeläggning

Typiska delar för hårdmetallbeläggning

Fördelaktig lösning för filtrering

Fördelaktig lösning för filtrering

Kundberättelse från verkligheten

Hos en av våra största mejerikunder stötte vi på en utmaning med deras filtreringssystem. Lösningen att ersätta deras processrör med våra korrugerade teflonslangar medförde flera fördelar:

  • Transparent material för bättre flödesövervakning
  • Spiralform för hög flexibilitet och därmed anpassningsförmåga
  • PTFE som material för ett brett temperaturområde

Med den kombinerade flexibiliteten och hållbarheten hos denna slangtyp kunde kunden dra nytta av enklare inspektion av filtreringssystemet, enklare anpassning till systemets filteranslutningar under drift och det breda temperaturområde som PTFE stöder.

Renlighet är avgörande inom mejeriindustrin för både produktkvalitet och säkerhetsstandarder. Därför erbjuder vi en rad specialprodukter för lågtryckssystem, till exempel vår lätthanterliga Clean Wash-sköljslang för lågtryckssystem.

Vårt sortiment, som omfattar hållbara slangar och effektiva spolpistoler, är utformat för att säkerställa en konsekvent och grundlig rengöring av din utrustning.

För att upprätthålla ett effektivt arbetsflöde och ordning på arbetsplatsen rekommenderar vi även våra slangupprullare för enkel och bekväm organisering.

Dessutom är det viktigt att ha olika munstycken för t.ex. sprutpistoler, eftersom olika rengöringsuppgifter kräver olika vattenflödesmönster för att uppnå bästa resultat. 

För kraftigt nedsmutsade ytor eller svåråtkomlig smuts är vår studsmonterade tvättkula ett utmärkt val.

Collage af rengøringsartikler
Har du några frågor?
Skicka ett snabbt meddelande till oss.

Tappning/fyllning

För tappning/fyllning av produkter är precision och hygien avgörande. Oavsett om det handlar om mjölk, grädde, yoghurt eller någon annan mejeriprodukt erbjuder vi kompatibla slanglösningar av högsta kvalitet. 

Vår Dynamic CLC-slang är särskilt väl lämpad för ändamålet. Med en robust konstruktion som uppfyller mejeriindustrins hygienkrav ser den här slangen till att varje produkt fylls exakt, snabbt och utan spill. 

Dessutom är våra silikonslangar och Beverage CLC-slang också populära val för tappning/fyllning. Bland några av våra kunder används Beverage CLC för att tillsätta sylt i yoghurtprodukter.

Läs mer om Dynamic CLC

Dokumentation, tillstånd och standarder

Inom mejeriindustrin är efterlevnad av dokumentation, godkännanden och standarder inte bara ett lagkrav - det är också avgörande för konsumenternas förtroende och säkerhet. Eftersom mjölk och mejeriprodukter är en daglig del av många människors kost är det viktigt att vi kan garantera våra produkters kvalitet och säkerhet. 

Vi förstår vikten av att följa både lokala och internationella standarder. För att säkerställa att våra produkter är säkra och av hög kvalitet följer vi strikt de riktlinjer som fastställts av FDA (U.S. Food and Drug Administration). På den europeiska marknaden följer vi strikt de direktiv och förordningar som fastställts av EU, i synnerhet EC 1935/2004 och 2023/2006/EC.

Kvinna och man inspekterar anläggningen
Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.