Ny problemlösare för filtreringssystemet
15-02-2022

Ny problemlösare för filtreringssystemet

Kundberättelser

När en av våra kunder nyligen kontaktade dem med en utmaning på deras filtreringssystem blev en korrugerad teflonslang med lämpliga slangkopplingar lösningen. Användningen av processrör hade under lång tid lett till installations- och underhållsproblem vid filtreringsanläggningen, eftersom processrören gav vika på grund av temperaturförhållandena. Löpande justeringar av dem med avseende på. att säkerställa tätheten hade blivit markant svårare.

Varför valet föll på korrugerad teflon

Bytet av processrör för korrugerade teflonslangar löste inte bara kundens grundläggande behov utan gav också andra fördelar.

Här är 3 orsaker att välja denna livsmedelsgodkända slang för filtreringsanläggningen:

  1. Transparent material säkerställer flödesövervakning
  2. Spiralform ger stor flexibilitet och därmed anpassningsförmåga
  3. PTFE som material stödjer stora temperaturområden

PTFE i korrugerad form gör det lätt för monitorer att flöda i systemet och säkerställer bättre inspektion av filtreringssystemet under drift. Slangens spiralform gör slangen mycket flexibel, varför den även lätt anpassar sig till filteranslutningarna på systemet. Detta säkerställer täthet och minskar risken för produktionsstopp. Sist men inte minst stöder PTFE ett stort temperaturområde från -70 ° C till + 260 ° C, vilket är väl lämpat för driftsförhållandena för de allra flesta filtreringsanläggningar.

Läs mer om korrugerad teflonslang

Korrugerad teflonslang i 3D

PUR 401 Food som alternativ

Som ett alternativ till den korrugerade teflonslangen hittar vi PUR 401 Food-slangen som kan arbeta under betydligt högre tryck - upp till 13 bar. PUR 401 Food tar temperaturer ner till –40°C och upp till +90°C och har egenskapen att det är helt klart vilket gör det möjligt att inspektera produktkvaliteten i flödet. Men PUR 401 Food har sina begränsningar när det kommer till flexibilitet - här är den korrugerade teflonslangen det bättre valet. Precis som den korrugerade teflonslangen är PUR 401 Food naturligtvis FDA-godkänd och uppfyller EU:s farmakopés kvalitetsstandarder.

Läs mer om PUR 401 Food

PUR 401 Food slang

Kontakta oss för råd

Saknar du också en lösning för din filterinstallation? Eller behöver du ytterligare råd om att välja rätt matslang? Kontakta oss idag via alfotech@alfotech.se eller +46 (0) 721 92 65 90, så kan vi hjälpa dig på bästa möjliga sätt i förhållande till dina behov.

Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.