Cocio

Cocio

Hårdmetallbeläggning ger fler fördelar hos Cocio.

Förbättrad effektivitet & driftsekonomi

Idag har Cocio Chokolademælk A/S en modern fabrik med flera helautomatiska produktionslinjer som varje dag producerar tusentals flaskor per timme. Detta ställer naturligtvis stora krav på de slitdelar som används i produktionen.

Men så var det inte förr i tiden. Bo Boesen, teknisk chef på Cocio, berättar:

"För några år sedan märkte vi att homogenisatorerna i mejeriet hade ökande och kontinuerliga byten av kolvtätningar varje vecka. Vi hade också kolvbyten två gånger per år. Tillsammans med Alfotech renoverade vi våra slitna kolvar med hårdmetallbeläggning. Sedan dess har vi sett en betydande förbättring av effektiviteten och en bättre driftsekonomi. Nu byter vi kolvtätningar 2-3 gånger per år och vi har kört med samma kolvar i 4 år nu. Vi har haft en stor ekonomisk fördel med den här lösningen och rekommenderar starkt Alfotechs hårdmetallbeläggning."

Alla kolvar till homogenisatorer som ursprungligen var hårdförkromade är nu belagda med hårdmetall.

Vår hårdmetallbeläggning utförs enligt ISO 9001 och kan användas på både nya och begagnade slitdelar som axlar, säten, kolvar och kopplingar. Om slitdelen är i direkt kontakt med livsmedel används FDA-godkända material.

Cocio logo

Vad kan hårdmetallbeläggas?

Nästan allt.

Från nya till begagnade slitdelar som axlar, axelbussningar, säten och roterande delar samt kolvar och armaturdelar.

Beroende på komponenternas funktion används kromoxid, kromkarbid, aluminiumoxid, volframkarbid, nigrafit och flera andra som beläggningar. Om slitdelen är i direkt kontakt med livsmedel används FDA-godkända material.

Läs mer om hårdmetallbeläggning

Om Cocio

Om Alfotech

Cocio Chokolademælk A/S är Skandinaviens i särklass största producent av steriliserad chokladmjölk. I mer än 50 år har produkten tillverkats av 100 procent naturliga produkter och utan användning av konserveringsmedel.

Cocios varumärke är det mest kända i Norden, som omfattar länder som Norge, Sverige, Finland och Danmark, och exporteras även till Tyskland, Spanien och USA.

Cocio Chokolademælk A/S ligger i Kjersing norr om Esbjerg och har för närvarande mer än 70 anställda. Företaget ägs till 100% av Arla Foods A/S.

Alfotech är ett danskägt företag som grundades 1984. Vi representerar flera internationella leverantörer av kvalitetsprodukter och lösningar som naturligtvis uppfyller industrins stränga krav.

Våra kunder finns inom livsmedels-, läkemedels- och kemiindustrin i norra Europa. Vi importerar, utvecklar och tillverkar många av de komponenter som används i våra lösningar. Den kunskap vi har fått genom 35 års produktutveckling ger oss stor kompetens att hitta rätt lösning för din verksamhet.

Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.