Hur vi hjälper OEMs

Hur vi hjälper OEMs

Anpassade lösningar och effektiv service.

Din partner inom OEM-utrustning för processindustrin

Med över tre decennier av djupgående erfarenhet inom processindustrin har vi inte bara byggt upp en gedigen expertis, utan också etablerat oss som en pålitlig partner för OEM-tillverkare (Original Equipment Manufacturers).

Vår förståelse för de unika utmaningar och behov som OEM-företag ställs inför när de tillverkar utrustning för livsmedels- och läkemedelsindustrin är grunden för våra kundanpassade lösningar.

På Alfotech förstår vi att effektivitet och tillförlitlighet är avgörande för OEMs framgång. Därför erbjuder vi kundanpassade slangar och kopplingar som passar perfekt till ett brett utbud av maskiner - från fyllnings- och separationsmaskiner till blandningsutrustning, filtreringsutrustning och injektionsmaskiner. Våra produkter är utformade för att optimera din utrustnings prestanda och livslängd, samtidigt som de garanterar högsta säkerhetsnivå och överensstämmelse med industriell lagstiftning.

Våra lösningar går längre än att bara leverera komponenter. Vi har ett nära samarbete med våra OEM-partners för att förstå deras specifika processer och krav. På så sätt kan vi erbjuda lösningar som inte bara förbättrar maskinernas prestanda, utan också bidrar till att öka produktiviteten, minska driftskostnaderna och förbättra produktionssäkerheten. Vårt engagemang för innovation och kvalitet säkerställer att våra kunder alltid ligger steget före i en snabbt föränderlig bransch.

Vi är med från skiss till lösning

Vi är med från skiss till lösning

På Alfotech har vi lång erfarenhet av att omvandla tekniska skisser och data till funktionella lösningar, vilket gör oss till ett förstahandsval som slangleverantör för ledande globala OEM-företag.

I vår roll som värdefull partner och leverantör ingår att vägleda OEM-kunder i valet av lämpliga slangar för deras specifika applikation.

Vi tar hänsyn till faktorer som materialval, flexibilitet, tryckhållfasthet, temperaturgränser, rengöringsprocesser och lastkapacitet. Att välja rätt slang och matcha den med optimala kopplingar förbättrar maskinens livslängd och minskar behovet av underhåll.

Snabb leveranstid. Mer flexibilitet.

Snabb leveranstid. Mer flexibilitet.

Alfotech utmärker sig som ett lagerhållande företag, där vår genomloppstid från beställning till leverans vanligtvis räknas i dagar snarare än veckor.

Vårt omfattande lager av komponenter säkerställer att vi kan erbjuda snabba ledtider, vilket ger dig som OEM-kund värdefull flexibilitet att genomföra designändringar i sista minuten vid installationspunkten.

Att bestämma den exakta längden på matningsslangarna kan vara en komplicerad uppgift före den slutliga installationen. Du kan lägga din beställning hos oss tidigt på dagen och vara säker på att vi kommer att sträva efter att skicka dina produkter samma dag. Denna tjänst är en del av vårt åtagande att stödja din verksamhet med maximal effektivitet.

Använd oss som ditt fjärrlager för reservdelar

Använd oss som ditt fjärrlager för reservdelar

Som OEM är det praktiskt taget omöjligt att upprätthålla ett heltäckande lager av reservdelar för att stödja slutkunden och säkerställa att utrustningen förblir funktionell.

Detta understryker vikten av stabila leverantörer som kan fungera som ert fjärrlager för reservdelar.

För våra OEM-partners har vi ett lager av de slangar och kopplingar som är installerade på deras maskiner så att vi kan agera snabbt i händelse av ett haveri på slutkundens utrustning. Eftersom varje minut är avgörande kan vi leverera direkt till slutkunden om det behövs för att säkerställa att produktionen återupptas så snabbt som möjligt.

Brett utbud av premiumslangar

Vi levererar slangar i en mängd olika material för att uppfylla kraven från de flesta utrustningstillverkare.

Vårt lager omfattar ett brett utbud av slangar, inklusive gummi-, silikon-, PTFE- (Teflon), PFA-, PVC-, polyuretan-, komposit- och termoplastslangar. Denna mångfald gör det möjligt för oss att serva ett brett utbud av maskiner, från fyllnings- och tappningsmaskiner till blandnings-, filtrerings-, separations- och injektionsutrustning etc.

Vi förstår att varje kund står inför unika utmaningar när det gäller temperatur, flexibilitet, tryck, ytjämnhet och andra kritiska faktorer. Alfotechs förmåga att skräddarsy lösningar som exakt uppfyller dessa krav har befäst vår position som en föredragen leverantör till några av Europas ledande utrustningstillverkare.

Se vårt stora urval
Har du några frågor?
Skicka ett snabbt meddelande till oss.

Din kreditvärdiga affärspartner

Vi är stolta över att använda marknadens mest erkända kreditvärderingsmodell, AAA-ratingen. Det prestigefyllda kreditbetyget är inte bara en logotyp, det är en kvalitetsstämpel som visar att vi har en sund och välkonsoliderad ekonomi. 

Vårt AAA-betyg är din garanti för ett stabilt och pålitligt partnerskap.

Omfattande sortiment av kopplingar

Alfotech erbjuder ett omfattande och mycket varierat sortiment av kopplingar, vilket gör att vi kan montera slangar med alla vanliga kopplingstyper. I vårt standardsortiment ingår en mängd olika kopplingar såsom SMS, DIN, DS, ISO-Clamp (Tri-Clamp), DIN-Clamp, ASME Clamp, aseptiska kopplingar samt BSP och BSPT.

Vårt omfattande lager av slangkopplingar gör oss till den föredragna partnern för maskinbyggare med specialiserade behov på många platser.

Vi är inte bara leverantörer, vi är också problemlösare. Om en specifik koppling inte finns i lager går vi ett steg längre. I nära samarbete med våra kunder konstruerar och tillverkar vi kundanpassade kopplingar som exakt matchar originalutrustningens unika krav.

Se vårt stora urval

Skräddarsydda OEM-lösningar

Noggrannhet och kundanpassade lösningar är hörnstenarna i OEM-verksamheten, och på Alfotech är vi hängivna dessa principer. 

Vår moderna monteringsverkstad är utrustad med avancerade svetsanläggningar, vilket gör att vi kan tillverka komponenter som uppfyller även de mest komplexa och krävande specifikationerna. Vårt erfarna team av certifierade metallarbetare hanterar allt från små specialanpassningar till stora kundanpassningar, alltid med fokus på högsta kvalitet och precision.

Vi värdesätter ett nära samarbete med våra kunder och förbättrar kontinuerligt våra processer baserat på deras feedback.

Läs mer om montageverkstaden

Höga säkerhets- och kvalitetsstandarder

Vid OEM-produktion på Alfotech upprätthåller vi höga säkerhets- och kvalitetsstandarder, med strikt efterlevnad av branschkrav. 
Vårt fokus på kvalitetshantverk backas upp av omfattande dokumentation och nödvändiga certifieringar.
Detta åtagande säkerställer att alla komponenter uppfyller fastställda riktmärken.

Vi följer strikt viktiga standarder som EUs farmakopé, USAs farmakopé (USP), sanitär standard 3A och FDAs riktlinjer.
Vi värdesätter transparens, vilket bygger förtroende och stöds av en kultur av ansvarstagande och innovation.

Mejeriinspektörer
Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.