woman-with-documents.jpg

Slangvalsguiden: Dokumentation

den 7 december 2023

Visste du att alla delar av dokumentationen på en industrislang spelar en avgörande roll för att säkerställa dess kvalitet och din säkerhet? Och har du någonsin tänkt på hur viktigt det är med till exempel batchnummer på slangkopplingar och tryckprovscertifikat?

I den här femte och sista utgåvan av Slangvalsguiden fokuserar vi på ett område som ofta förbises men som är mycket viktigt - dokumentation av industrislangar.

Få en fullständig översikt över de viktigaste typerna av dokumentation, varför de är så viktiga för aktörerna inom processindustrin och en återblick på vår videoserie om spårbarhet under Peter's Week.

Låt oss komma igång!

Det är därför dessa 3 typer av dokumentation är viktiga📝

Mand med PC og kvinde laver inspektion

De 3 huvudtyperna av dokumentation och deras betydelse:

  • Batchnummer på slangkopplingarna: Dessa nummer är extremt viktiga eftersom de gör det möjligt att spåra slangen tillbaka till dess ursprungliga produktion. Detta är avgörande för att identifiera eventuella tillverkningsfel. Utan ett batchnummer skulle det vara nästan omöjligt att spåra en felaktig slang tillbaka till dess källa.
  • Tryckprovningscertifikat: Efter slutmonteringen trycktestas slangen för att säkerställa att den klarar de tryckförhållanden som den kommer att utsättas för i verkligheten. Tryckprovningscertifikatet visar att slangen är trycktestad och därmed säker att använda.
  • Märkning: På kundens begäran kan slangarna märkas med viktig information, t.ex. specifikationer, bruksanvisningar och tillhörighet. Detta bidrar till att säkerställa att de används korrekt och säkert.

Slangekobling med mærkning

Märkningen på bilden anger trycktestad till 15 bar (P15), monterad vecka 48 år 2023, slang nr. 1.

Denna typ av dokumentation är nödvändig inte bara för att säkerställa slangarnas kvalitet, utan också för att skydda dem som använder dem. Med andra ord, utan denna dokumentation skulle det vara betydligt svårare att upprätthålla säkerhetsstandarder och kvalitetskontroll.

Peter's Week: Hur vi spårar produkter🎬

Såg du det senaste avsnittet av vår videoserie Peter's Week, där vår lagerchef berättar mer om spårbarhet i våra produkter?

Peter diskuterar bland annat hur batchnumret på en slangkoppling kan hjälpa oss med synlighet i leveranskedjan och kvalitetssäkring.

Vi hoppas att du har lärt dig mer🤓

Med dokumentationen på plats har vi nu kommit till slutet av Slangvalsguiden. Vi har försökt att täcka in allt du behöver veta när det gäller att välja den bästa industrislangen för din applikation. Och ja - det finns många saker att tänka på. Vi hoppas att du fick ut något av att följa med!

Här är de tidigare utgåvorna för en snabb överblick:

  1. Slangvalsguiden: Din uppgift, ditt val
  2. Slangvalsguiden: Värme och kyla
  3. Slangvalsguiden: Under tryck
  4. Slangvalsguiden: Perfekt passform

Och kom ihåg...

Om du är osäker på något är du alltid välkommen att kontakta våra säljkonsulter, som vet allt om att välja rätt industrislang för alla produktionsändamål. De finns tillgängliga på telefon +46 (0) 406 450 071 och svarar naturligtvis också på din e-post via forfragan@alfotech.se.

Lycka till med slangjakten!

Andra nyheter