Slangvalsguiden: Din uppgift, ditt val
13-07-2023

Slangvalsguiden: Din uppgift, ditt val

Guider & handledning

Är du en servicetekniker som letar efter rätt slang?

Då behöver du inte leta längre! Vår nyhetsbrevsserie "Slangvalsguiden" hjälper dig på vägen. I serien diskuterar vi hur man väljer den perfekta slangen för den aktuella uppgiften i din processanläggning. Vi tar upp ämnen som slangtyper, material som används i konstruktionen och mycket mer.

Med vår guide är du bättre rustad att fatta ett välgrundat beslut - eller ta diskussionen med inköpsavdelningen. Det kan spara tid och pengar för dig och din organisation, samtidigt som du förbättrar säkerhet och prestanda.

I den här första utgåvan av Slangvalsguiden börjar vi med det första steget i processen: att förstå din uppgift. Läs vidare!

Förstå uppgiften

Mejeriinspektörer

Varje uppgift har sina egna krav.

Vissa uppgifter kräver slangar som kan hantera höga temperaturer, medan andra kräver slangar som kan stå emot aggressiva kemikalier. Genom att förstå din uppgift kan du bättre välja rätt slang.

Material, storlek och type

När du har förstått din uppgift kan du börja fundera på vilken typ av slang du behöver. Ställ dig själv dessa frågor:

  • Behöver du en slang av gummi, PVC eller kanske silikon? Varje typ av material har sina egna fördelar. Gummi är flexibelt och slitstarkt, PVC är lätt och ekonomiskt och silikon tål höga temperaturer.
  • Vilken storlek ska slangen ha? En för liten slang kan begränsa flödet, medan en för stor slang kan vara svår att installera och hantera.
  • Hur flexibel ska slangen vara? En flexibel slang som kan böjas och flyttas är bra för repetitiva rörelser och trånga utrymmen, medan en styv slang ofta tål högre tryck.

En berättelse från verkligheten

Filtersystem med korrugerade teflonslangar

Låt oss ta ett exempel från verkligheten. Vi hade en kund som arbetade med en filtreringsanläggning. Han behövde en slang som kunde hantera höga temperaturer och aggressiva kemikalier, men som också var tillräckligt flexibel för att passa in i hans arbetsutrymme. Genom att förstå hans uppgift kunde vi rekommendera en specifik slang som passade hans behov perfekt.

Läs artikeln här

Vad kommer härnäst?

I nästa artikel i serien kommer vi att titta närmare på hur temperaturen påverkar ditt slangval. Det är ett stort ämne och vi ser fram emot att fördjupa oss i det tillsammans med dig.

Tills dess, kom ihåg: Din uppgift, ditt val.

Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.