Vi jämför sommarens två hetaste Dynamic-modeller
19-07-2022

Vi jämför sommarens två hetaste Dynamic-modeller

Produktinsikt

De senaste månaderna har vi fått flera nya industrislangar i lager, och som alltid är detta den klart populäraste produktkategorin bland våra kunder. Särskilt inom läkemedelsslangarna har nya modeller tillkommit och två av dem sticker ut särskilt, nämligen Dynamic CLC och Dynamic Cleanroom. Det är rimligt att säga att de sätter helt nya standarder i förhållande till några av de viktigaste egenskaperna i denna underkategori.

Men vilken av dessa två heta Dynamic-modeller ska du välja? Svaret på frågan beror självklart på behoven i samband med just din produktion. I det följande ger vi dig en översikt över de viktigaste egenskaperna för varje modell och kommer med en jämförelse – vi ger dig därmed den bästa utgångspunkten för att göra det slutgiltiga valet.

Dynamic CLC vs. Dynamic Cleanroom

Vi kallar den "kungen av korrugerad" med goda skäl - Dynamic CLC är extremt flexibel och kan vara en game changer i produktionsmiljöer med väldigt lite utrymme på processanläggningen. Utöver denna egenskapen  täcker den ett brett temperaturområde från -40°C till + 150°C beroende på medium. Med det inre PFA-fodret stödjer den även friktionsfri transport av till exempel yoghurt, såser, matoljor och liknande. Se även vår video där vi beskriver de 3 huvudsakliga fördelarna med Dynamic CLC.

Den livsmedelsgodkända Dynamic Cleanroom universalslangen är speciellt utvecklad för att dra nytta av de tekniska fördelarna med PFA kombinerat med både elasticiteten och värmebeständigheten hos silikon som den är belagd med på utsidan. Liksom flera av de andra modellerna i Dynamic-serien kommer den med en inbyggd stålspiral vilket gör den väldigt flexibel. Temperaturområdet är -30°C till +150°C beroende på medium.

Viktiga jämförelsefaktorer:

Jämförelsetabell, Dynamic CLC vs. Dynamic Cleanroom

Den avgörande skillnaden mellan Dynamic CLC och Dynamic Cleanroom ligger i designen. Dynamic Cleanroom lämpar sig mer för höghygienisk transport av läkemedel och livsmedel, då det inte bara är livsmedelsgodkänt inuti, utan även utvändigt tack vare sitt silikonöverdrag. Det betyder med andra ord att den kan också vara i kontakt med mat externt.

 Dynamic CLC har bättre mekaniska egenskaper, vilket gör den idealisk för användning på rörlig utrustning. Båda Dynamic slangarna är i en klass för sig och valet av den ena eller den andra beror på dina behov och installation.

Läs mer om Dynamic Cleanroom

Dynamic Cleanroom slang

Kontakta oss för råd och vägledning

Kanske är du fortfarande osäker på vilken av de två Dynamic-modellerna som bäst passar dina behov? Kontakta oss idag för ytterligare råd och vägledning från en av våra säljkonsulter via alfotech@alfotech.se eller +46 (0) 406 450 071.

Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.