Leverantör till bryggeriindustrin

Som en av de ledande leverantörerna till bryggeriindustrin förstår vi vikten av att tillhandahålla tillförlitliga och hållbara lösningar. Bryggeribranschen kräver precision, hygien och effektivitet i varje steg av produktionsprocessen.

På Alfotech erbjuder vi material och lösningar som uppfyller branschens krav och samtidigt säkerställer optimal produktkvalitet.

Vi har ett brett sortiment av produkter som är utformade för att förbättra effektiviteten i bryggeriproduktionen, från våra robusta och hygieniska slangar till våra kopplingar och ventiler.

Leverandør - bryggeri.png

Slangar för bryggerier

Vårt sortiment av slangar för bryggerier är mångsidigt och omfattar slangar med olika egenskaper och fördelar, t.ex. flexibilitet och alkoholbeständighet.

Slangarna Unifood Flexperform, Beverage Plus, Beverage CLC/10 och Liquorflex/SD har alla unika egenskaper som gör dem idealiska för olika tillämpningar inom bryggeriindustrin.

LiquorFlex är specialdesignad med en UPE-liner och inbyggd koppartråd, vilket gör den idealisk för transport av etanol, huvudingrediensen i många alkoholhaltiga drycker som öl, vin och sprit.

Med en inre yta av bromobutylgummi är slangarna idealiska för transport av produkter som öl och andra sockerhaltiga läskedrycker, eftersom bromobutyl har hög temperatur-, ozon- och miljötåliga egenskaper.

De kan hantera både höga och låga temperaturer, stå emot kemikalier och hantera olika trycknivåer, vilket gör dem oumbärliga för all bryggeriproduktion.

Hoses for breweries - Collage (1).png

Slangar för öl, vin, sprit och drycker

Vikten av hygien vid bryggeriproduktion

Hygien spelar en viktig roll i bryggeribranschen och påverkar direkt produktkvaliteten och konsumenternas hälsa.

Otillräcklig rengöring kan leda till kontaminering av bryggeriprodukter, vilket kan leda till skadliga hälsokonsekvenser och allvarligt äventyra produktens smak och kvalitet.

För att säkerställa högsta möjliga hygiennivå är det nödvändigt att följa specifika lagstadgade standarder och riktlinjer. Dessa omfattar krav på rengöring, desinfektion av utrustning och korrekt avfallshantering.

Få din rengöring under kontroll med rätt utrustning från Alfotech. Vi kan leverera allt från slangar och spolpistoler till munstycken och tvättkulor.

Rengøring.jpg

CIP (Cleaning in Place)

I modern bryggeriproduktion är CIP (Cleaning in Place) en integrerad process som syftar till att optimera rengöringsprocessen.

CIP-rengöring bygger på principen att använda både kemiska och mekaniska metoder för att avlägsna föroreningar från utrustningen utan att behöva demontera den. Detta säkerställer en grundlig och konsekvent rengöring som effektivt avlägsnar både synliga och mikroskopiska föroreningar.

Vi rekommenderar användning av kemslangar i Alichem-serien för CIP-rengöring. Dessa slangar har en slät EPDM-inneryta och är extremt slitstarka. Alichem-serien omfattar modellerna Alichem/SPL och HOT Alichem/BN-S, som är synonyma med hållbarhet och tillförlitlighet vid CIP-rengöring.

Cleaning.jpg

Kundberättelse: Hjälp efter en olycka på ett stort danskt bryggeri

I en värld som präglas av utmaningar i leveranskedjan och leveransstörningar är leverans i tid avgörande, särskilt inom livsmedels- och läkemedelsproduktion. Detta var tydligt när ett av Danmarks största bryggerier ställdes inför en nödsituation.

Under CIP-rengöringsprocessen brast en viktig slang vid produktionsanläggningen. Vår tekniska konsult kontaktades och inom en enda dag levererade vi nya CIP-slangar med våra egenutvecklade InterLock presskopplingar.

Vår snabba och effektiva lösning bidrog till att återställa produktionen på ett säkert och snabbt sätt, vilket understryker vårt åtagande att upprätthålla våra kunders produktion trots oförutsedda utmaningar.

pexels-elevate-1267332.jpg

Provtagningsutrustning och ventiler för hantering av öl- och vinproduktion

För att säkerställa optimal kvalitet i den slutliga slutprodukten är korrekt provtagning och ventilstyrning avgörande.

Utforska vårt sortiment och hitta rätt provtagningsventiler och spjällventiler för dina behov.

Provtagning: Under jäsningen sker ett antal kemiska och biologiska förändringar i drycken. Att kunna ta prover vid olika tidpunkter i processen är avgörande för att säkerställa produktkvalitet, smak och säkerhet.

Genom att analysera dessa prover kan producenterna identifiera eventuella oegentligheter och göra justeringar i realtid.

Ventiler: För att säkerställa korrekt överföring, lagring och buteljering av öl och vin krävs ett väl anpassat ventilstyrningssystem. Utan rätt ventiler riskerar producenterna övertryck, läckage eller till och med kontaminering.

Prøv.udt. haner + B.fly.vent - collage.png

Intuitiv online slangkonfigurator

Vi är medvetna om att varje bryggeri har unika krav och behov och har därför utvecklat en intuitiv slangsamlare online som gör att du kan designa skräddarsydda slanglösningar.

Du kan välja från vårt breda sortiment av slangar och kopplingar och anpassa dem efter dina specifika behov.

Slangsamlaren sparar också värdefull tid och resurser eftersom du kan göra en förfrågan i vårt system med bara några få klick.

Se de olika stegen och hur det fungerar i vår videoguide "Hur man använder slangkonfiguratorn".

slangesamler_screenshot.png