Underhållets ABC: Maximera livslängden på din processlang
  • Startsida >
  • Nyheter >
  • Underhållets ABC: Maximera livslängden på din processlang
04-04-2024

Underhållets ABC: Maximera livslängden på din processlang

Guider & handledning

Med effektivitet och tillförlitlighet i produktionen i åtanke är kvaliteten på din utrustning inte bara viktig - den är avgörande. Men hemligheten bakom en smidig drift ligger inte bara i den utrustning du använder, utan också i dess löpande underhåll. Och detta gäller särskilt för processlangar!

Föreställ dig att alla produktionslinjer går smidigt den allra största delen av tiden utan oväntade avbrott. Låter det för bra för att vara sant? Det behöver det inte vara.

I den här guiden ger vi dig våra bästa råd om underhåll av processlangar och fokuserar på rätt slangtillbehör som kan spara pengar i det långa loppet.

Läs vidare och lär dig mer!

Våra 5 bästa tips

Man som pekar på dig

Tänk på följande åtgärder för att förlänga livslängden på dina processlangar:

  • Regelbunden inspektion: Kontrollera regelbundet om processlangarna är slitna, skadade eller visar tecken på åldrande. Detta kan hjälpa till att identifiera potentiella problem innan de uppstår.
  • Noggrann installation: Även i en mycket hektisk verksamhet lönar det sig att vara extra försiktig när du byter ut slangar eller andra tillbehör. Noggrann installation hjälper till att förhindra driftstopp och potentiella säkerhetsrisker.
  • Frekvent rengöring: Vissa processlangar kräver frekvent rengöring, t.ex. om mediet är animaliska oljor. Med frekvent och noggrann rengöring bibehålls processlangarnas egenskaper under en längre tid. Efter rengöring är det viktigt att skölja slangarna noggrant, eftersom överskott av kemikalier kan ha en negativ inverkan på flera gummikvaliteter.
  • Optimal hantering och förvaring: Använd vagnar för att enkelt transportera processlangar över stora ytor och skydda dem från slitage. Förvara dem torrt och inte i direkt solljus för att undvika skador. Kom alltid ihåg att tömma dem efter användning.
  • Extra skydd: Slangskydd minimerar slitage, korrosion, skärskador och andra skador, så att du proaktivt kan förhindra läckage och minska risken för driftstopp.

Case: Trolleys till svensk dryckestillverkare

Vi levererade nyligen flera vagnar till en svensk dryckestillverkare som behövde effektivisera transport och förvaring av sina processlangar.

Vagnmodellen är konstruerad med en robust och solid röd plastkropp med ett runt hål i mitten där slangen enkelt kan fästas. De båda svarta gummihjulen är monterade på karossen via ett svängbart fäste, vilket möjliggör enkel och smidig manövrering i alla riktningar. Metallfästena är säkrade med bultar och vingmuttrar och kan justeras eller dras åt efter behov.

Kontakta oss för mer information

Collage över trolley för processslang

Enkelt och tåligt slangskydd i 2 delar

Vårt 2-delade slangskydd, som lanserades förra året, är tillverkat av slitstarkt nitrilgummi (NBR). Det består av två separata delar som enkelt monteras ihop med hjälp av ett användarvänligt låssystem med skenor och hakar för säker montering. Invändigt har skyddet spår som effektivt griper tag i slangens yttre yta nära kopplingspunkten, vilket säkerställer en stabil och skyddande passform.

Slangskyddet finns i olika färger och kan därför också enkelt användas tillsammans med ditt eget färgkodningssystem.

Se specifikationerna

Collage av 2-delat slangskydd

Få råd och vägledning om våra produktlösningar

Har du frågor eller behöver du ytterligare råd och vägledning om våra produktlösningar inom tillbehör till processlangar? Vårt erfarna säljteam är redo att diskutera dina specifika behov och hur vi kan hjälpa dig. Ring oss på +46 (0) 406 450 071 eller skicka oss ett e-postmeddelande via forfragan@alfotech.se.

Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.