Produktlansering: 2-delad slangskydd från Alfotech
15-03-2023

Produktlansering: 2-delad slangskydd från Alfotech

Produktlanseringar

Industrislangen är en av de viktigaste komponenterna i processanläggningen. På grund av de extrema förhållanden som den ofta utsätts för är slitage oundvikligt. Detta minskar i sin tur drastiskt dess livslängd, vilket leder till mer frekventa utbyteskostnader och i värsta fall till kostsamma driftstopp.

Men visste du att det finns några enkla sätt att förlänga livslängden på din industrislang? I det följande tar vi en närmare titt på vår nya 2-delad slangskydd och undersöker hur det fungerar, var det kan användas och hur det kan hjälpa till att skydda din industrislang från slitage och andra skador.

Design och användning

Slangskyddslösningar, som ofta är tillverkade av gummimaterial, hjälper till att förlänga industrislangarnas livslängd genom att skydda dem från hårt slitage under normal drift och olika rengöringssituationer. På Alfotech ser vi till exempel ibland skadade mjölkslangar i mejeriet, eftersom de med tiden har blivit mycket slitna på grund av att de släpat över golvet, stöttats vid upprullning, skumrengöring med kemiska vätskor osv.

Alfotechs nya slangskydd, som stöder DN-standarden, är tillverkat av nitrilgummi (NBR) och består av två delar som sätts ihop med hjälp av ett intuitivt låssystem med både skenor och hullingar. Båda delarna är invändigt utformade med spår som håller ihop slangens utsida precis bakom kopplingen.

Collage av 2-delat slangskydd

Viktigaste fördelar

Alfotechs nya 2-delad slangskydd har 3 viktiga fördelar:

  • Kan monteras i efterhand på alla befintliga industrislangar som inte redan är "födda" med den
  • Vid användning av fler än en kan vätska rinna under industrislangen så att den inte blir en damm för avloppet
  • Finns i flera olika färger för enkel färgkodning

Läs mer om det nya 2-delade slangskyddet

Alternativer

Var det nya slangskyddet inte vad du letade efter? På Alfotech har vi flera alternativ, bland annat två olika slangskydd med olika utformning. Vårt gummislangskydd för trum- och skumledningar är tillverkat av flexibelt och starkt nitrilgummi och finns i flera färger så att du enkelt kan särskilja dina industrislangar.

Alternativt kan vårt robusta slangskydd av extruderad polyeten enkelt ta emot flera slangdimensioner tack vare sin spiralformade konstruktion. Dessutom innehåller den antistatiska tillsatser för god elektrisk dissipation, vilket är särskilt lämpligt för produktioner där ATEX-direktiv gäller.

Se alternativen

Collage av slangskyddsprodukter

Vi kan ge dig råd och vägleda dig

Alfotech kan erbjuda lösningar för slangskydd som du inte hittar någon annanstans. Våra försäljningskonsulter kan utifrån sin erfarenhet hjälpa och vägleda dig för att hitta den produkt eller lösning som bäst passar dina behov. Vi tar hänsyn till alla dina krav, din budget och specifikationer för kvalitetskontroll så att du kan fatta ett välgrundat beslut - och hitta en slangskyddslösning som uppfyller dina förväntningar.

Kontakta oss nu på alfotech@alfotech.se eller per telefon +46 (0) 406 450 071 och låt våra experter ge dig råd om det bästa slangskyddet för dina behov.

Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.