Säkerhet först: Antistatiska slanger till pulvertransport
  • Startsida >
  • Nyheter >
  • Säkerhet först: Antistatiska slanger till pulvertransport
27-04-2023

Säkerhet först: Antistatiska slanger till pulvertransport

Produktinsikt

Pulverslangar används inom processindustrin när det finns ett behov av att överföra pulver från en plats till en annan i produktionen. De kan användas i en mängd olika tillämpningar, bland annat för överföring av mjölkpulver, modersmjölksersättning, mjöl, läkemedel och många andra typer av pulver.

Men när och hur ska du använda pulverslangar? Läs vidare när vi presenterar våra olika pulverslangar och ger dig en djupare förståelse för deras olika funktioner och tillämpningar.

Var och när används pulverslangar i produktionen?

Pulverslangar används för olika tillämpningar inom livsmedels-, läkemedels- och kemisk produktion. Med ett ATEX-godkännande kan de också förhindra antändning av brandfarliga ämnen och ge skydd mot explosioner. Pulverslangar kan också användas i situationer där det finns risk för statisk elektricitet, t.ex. i områden med hög luftfuktighet eller höga temperaturer.

Typiskt sett används slangarna när pulvret måste överföras från en behållare, t.ex. en tank eller silo, till en produktionslinje där det ska användas som ingrediens i produktionen. Slangarna kan också användas för att flytta pulver från en produktionsplats till en annan, till exempel från en produktionslinje till en förpackningsenhet.

Servicetekniker inom läkemedelsproduktion

Viktigaste fördelarna

Slangar för pulver har flera viktiga fördelar, bland annat:

  • De är antistatiska och motståndskraftiga mot brandfarliga medier, vilket bidrar till att förhindra farliga situationer och olyckor
  • Flexibel och lätt konstruktion för enkel hantering
  • Ozon-, nötnings- och väderbeständiga
  • Smak- och luktfri transport av livsmedel

Effektiva antistatiska slangar för pulver

På Alfotech erbjuder vi ett brett utbud av antistatiska slangar som är utformade för transport av olika pulverprodukter. Dynamic Safe-Tech är ATEX-godkänd och utformad för säker transport av kosmetika, läkemedel och brandfarliga produkter. Vår Air Food Antistatisk slang är utformad för smak- och luktfri transport av pulveriserade livsmedelsprodukter. Dynamic Antistatic är lämplig för höga temperaturer och dynamiska belastningar vid transport av känsliga medier.

Pharmasteel Press med jordkabel är dessutom kemiskt resistent och flexibel, vilket gör den idealisk för transport av pulverformiga medier inom livsmedels-, läkemedels-, bioteknik- och kosmetikaindustrin.

Pharmasteel Press-slang

Få hjälp med att välja rätt slang

Om du behöver transportera pulver i din produktion kan våra antistatiska slangar för pulvertransport vara den perfekta lösningen. Våra slangar är utformade med rätt foder och konstruktion för att säkerställa en låg friktionskoefficient, smak- och luktfri transport och är godkända i brandfarliga miljöer.

Kontakta våra försäljningskonsulter idag för att diskutera om en av våra slangar är rätt val för dina produktionsbehov. Skicka oss ett e-postmeddelande på alfotech@alfotech.se eller ring oss på +46 (0) 406 450 071.

Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.