dynamic&antistatisk-1_1280x720px.jpg

Kungarna av farmaceutiska slangar - bästsäljarna för 2021

den 1 februari 2022

Inom läkemedelsindustrin gäller några mycket speciella regler och krav när det gäller specifikationer på tuber och deras förmåga att transportera kosmetiska och medicinska produkter – ja, utan någon som helst avsmak eller kontaminering på mediet. Att välja rätt slangar för läkemedelsproduktion är med andra ord alfa omega för att upprätthålla en hög produktionssäkerhet, inte bara för konsumenternas skull, utan även för de anställda på produktionsanläggningen.

Vi tittar närmare på våra bästsäljare för 2021.

Dynamic-serie för antistatiska miljöer

Slangar från vår Dynamic-serie är både förstärkta med spiral och flera lager polyester. Den populära standard-versionen Dynamic är en riktigt bra flexibel universalslang, som passar bra i olika produktionsmiljöer, där höga temperaturer och dynamiska belastningar spelar in. Om det finns ett stort fokus på att undvika statisk elektricitet, till exempel i samband med tillverkning av läkemedelspulver, så kommer Dynamic Antistatic-slangen att vara rätt val. Dynamic Antistatic används även inom livsmedelsindustrin, till exempel för mjölkpulver.

Se våra faramaceutiska slangar

Dynamic slanger

Clearway för höga alkoholprocent och temperaturer

En av Alfotech’s mest populära slangar för läkemedelstillverkning är Clearway, som kommer i både D- och SD-version. Oavsett version är Clearway som silikonslang särskilt lämplig för produktioner där mediet innehåller hög alkoholhalt och/eller där höga temperaturer används. Till exempel tillverkning av handsprit. SD-versionen skiljer sig genom en inbyggd spiral av rostfritt stål, vilket gör den mycket användbar för processtillämpningar där ett högt vakuumtryck används.

Läs mer om Clearway-serien

Clearway Platinum slange

Båda slangarna i Clearway-serien uppfyller de vanligaste standarderna inom tillverkning av livsmedel och medicin, inklusive t.ex. FDA, US Pharmacopeia och European Pharmacopeia.

PharmaForce C för mycket speciella behov

Vid extrema temperaturer i intervallet -73°C till +260°C under högt tryck är teflonslangen PharmaForce C mycket lämplig. Korrugerad med rostfritt stål och helvulkaniserad silikon är den idealisk för produktionsmiljöer med mycket höga krav på hygien och kemikaliebeständighet. Med silikonhöljet slipper du även avlagringar av media, och därför är det lätt att rengöra. PharmaForce C är både FDA och ISO 9001:2015 godkänd och uppfyller t.ex. US Pharmacopeia USP Class VI och RoHS-direktivet.

Läs mer om PharmaForce C

PharmaForce C slange

Har du mycket speciella behov och behöver montering? Inga problem – vi är experter på skräddarsydda lösningar för läkemedelsindustrin. Kom också ihåg att de slangar vi har lyft fram ovan går att beställa online via vår webshop. Vi levererar inom 2-3 dagar.

Har du ännu ingen användarprofil för vår webshop?
Inga problem – det går snabbt och enkelt att ställa in.

Andra nyheter