Hur vi hjälpte innovativ kund med ett specialdesignat kokkärl
  • Startsida >
  • Nyheter >
  • Hur vi hjälpte innovativ kund med ett specialdesignat kokkärl
26-10-2022

Hur vi hjälpte innovativ kund med ett specialdesignat kokkärl

Anpassade lösningar

Ett specialuppdrag i monteringsverkstaden

Legoklossarna. Miljontals barn runt om i världen leker med dem och inspireras av en mängd kreativa idéer. Genom lek och inlärning får många redan från barndomen hjälp att utveckla ett innovativt tankesätt, som utvecklas vidare senare i vuxenlivet. Det är just detta som kännetecknar specialisterna i Alfotechs interna monteringsverkstad, som regelbundet bidrar till utvecklingen och monteringen av kundspecifika lösningar. Det senaste specialuppdraget var inget undantag. De tog hand om kundens uppfinning med tillhörande specifikationer och ritningar.

Det specialdesignade kokkärlet

Kunden hade utvecklat ett nytt matlagningskärl för användning inom livsmedelsproduktionen - och nu gällde det att få lösningen monterad. Alfotechs maskinist Martin började med ett par destillationskärl som behövde anslutas genom svetsade rörledningar och började genast arbeta. Han stod i ständig dialog med kunden för att se till att allt gick enligt planerat och efter bara några dagar var lösningen klar för avhämtning.

Men allt var inte lätt. Martin förklarar:

"En av de största utmaningarna i det här specialjobbet var svetsningen i botten av det övre destillationskärlet. Det är här konen behövde tas ut för att passa in i klämkragen."

Förutom destillationskärlen innehöll rörsystemet även kulventiler för att kontrollera flödet av media, T-stycken, Tri-Clamps, 90 graders böjningar och klämringar. Vid anslutningen mellan destillationskärlen placerades en genomskinlig Plutone PU Press-spiralslang mellan anslutningskopplingarna för att motstå ett vakuum.

Se vårt utbud av PUR-slangar

Specialdesignat kokkärl

Vill du att vi ska hjälpa dig med ditt nästa specialuppdrag?

Under årens lopp har vi på Alfotech hjälpt många av våra kunder med skräddarsydda lösningar, till exempel en flexibel dubbelkappad slang för ett av Danmarks ledande ingrediensföretag. Våra erfarna försäljningskonsulter är alltid involverade i processen för att få igång innovativa projekt. Naturligtvis är de också tillgängliga för en kostnadsfri diskussion om din idé. Kontakta dem på telefon +46 (0) 406 450 071 eller via e-post forfragan@alfotech.se. Därefter går vi igenom dina behov.

Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.