Hur du håller dina Jabsco sanitetspumpar igång
12-09-2022

Hur du håller dina Jabsco sanitetspumpar igång

Produktinsikt

Art Briggs och Jack Streeter uppfann den flexibla pumpen 1938, som senare skulle bli känd som Jabsco. Idag används Jabsco sanitetspumpar i stor utsträckning inom flera branscher, inklusive installationer med hög hygien inom processindustrin. I detta sammanhang används de för både tjocka och tunna medier, t.ex. i mejerier och läkemedelsföretag, där säkerhet och miljö är särskilt viktiga. De är därför ofta en mycket viktig del av processanläggningen.

Men hur fungerar egentligen Jabscos sanitetspump och hur håller du den effektiv? Vi tittar närmare på den populära pumptekniken.

Jabsco-pumpen och dess fördelar

Hur en Jabsco impellerpump fungerar

Jabscos sanitetspump - även kallad impellerpump - fungerar på det enkla sättet att luften i inloppsröret i ett inbyggt impellerhjul (rotor) förskjuts (1), varefter mediet sugs in och transporteras (2) till utloppet med en jämn flödeshastighet (3).

Fördelarna med Jabscos sanitetspump:

  • Kan pumpa både tjocka och tunna medier
  • Kompakt storlek och mångsidig design
  • Självsugande, även när det är torrt
  • Stödjer pulsfritt flöde
  • Effektiv och skonsam hantering av fasta partiklar
  • Inga luftfickor eller skum
  • Enkelt och billigt underhåll

Impellerens konstruktion och varianter

Impelleren har ett brett varvtalsintervall beroende på mediets viskositet och är tillverkat av gummiblandningar som väljs ut på grund av deras kemiska kompatibilitet.

Gummiblandningar är hygienisk neopren, nitril, EPDM och Viton. Dessutom finns det olika versioner av pumphjul beroende på axeltyp (se bild).

Jabsco impellertyper

Jabsco-reservedele i høj kvalitet fra Alfotech

Jabsco sanitetspumpar är ofta avgörande för att hålla produktionen igång, så det är viktigt att ha tillgång till reservdelar för att undvika kostsamma driftstopp.

På Alfotech har vi reservdelar av hög kvalitet från Jabsco, inklusive pumphjul, axeltätningar, O-ringar och slitplattor. Dessa livsmedelsklassade produkter i vårt sortiment är mycket populära bland våra kunder inom livsmedels- och läkemedelsindustrin. Kanske det är dags att kontrollera att du har det du behöver? Kontakta oss på telefon +46 (0) 406 450 071 eller via e-post alfotech@alfotech.se - våra försäljningskonsulter är redo att ge dig råd.

Se vårt utbud av reservdelar för Jabsco

Jabsco reservdelar collage
Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.