Case: Krävande uppgift för ledande ingrediensföretag
26-04-2022

Case: Krävande uppgift för ledande ingrediensföretag

Kundberättelser

När ett av Danmarks ledande ingrediensföretag nyligen kontaktade oss i behov av en specialdesignad slanglösning för sin krävande produktionsmiljö, sattes en skräddarsydd lösning samman baserad på designdata, vilket givetvis också samordnades med vår interna monteringsverkstad. Företagets tillverkning av emulgeringsmedel och stabilisatorer för livsmedelsindustrin ställde som alltid höga kvalitetskrav på den använda processutrustningen, inklusive i synnerhet temperaturen. Och det här fallet var inget undantag.

Behov och problem

Vår kund behövde en ny livsmedelsgodkänd specialslang för passage av olja vid mycket höga temperaturer och den höga temperaturen fick hållas med ånga. Förutom svåråtkomliga slanganslutningar på processanläggningen fanns det inte mycket utrymme att ta itu med - så både flexibilitet och motståndskraft var viktiga faktorer. För att tillföra ånga för att hålla oljans höga temperatur behövde specialslangen naturligtvis förses med in- och utloppspunkter.

Utifrån dessa behov satte vi ihop de tekniska specifikationerna, varefter vår interna monteringsverkstad tog över och tog fram lösningen.

Smidig dubbelkappad slang med kort leveranstid

Lösningen för ingrediensföretaget blev en 1,5 meter lång dubbelkappad slang bestående av en utvändig rostfri 2" bälgslang för ångan och en korrugerad 1" FoodForce C teflonslang med rostfri fläta inuti för oljemediet. Naturligtvis måste även slanganslutningarna utformas för att passa direkt in i den befintliga processanläggningen, vilket i detta fall innebar 90 graders böjar med 1" RG nipplar i båda ändar men roterade 180 grader i förhållande till varandra.

bild av bälgslang med foodforce c teflonslang

Vår rostfria smed Martin förklarar:
"På monteringsverkstaden tar vi givetvis alltid utifrån de tekniska specifikationer och ritningar som tas fram för varje monteringsuppgift – och det gällde även för detta, där vi med en längd på 1,5 meter från mittlinjerna mellan reglarna hittade rätt böjradie i förhållande till erforderlig flexibilitet."

Baserat på kundens önskemål om snabb leveranstid för att bibehålla produktionsnivåer var den skräddarsydda dubbelkappade slangen klar redan efter några dagar. Läs också vår artikel om isolerade/dubbelkappade slangar, varmed man kan hålla sina produkter varma eller kalla.

Ryggraden i Alfotech’s expertis

I mer än tre decennier har vi givit råd om och levererat livsmedelsgodkända tekniska komponenter och speciallösningar till processindustrin. Våra rostfria smeder, som är certifierade svetsare, sköter löpande monteringsuppgifter utifrån kundens behov. De tar med andra ord de "legoklossar" som behövs för att ta fram en högkvalitativ lösning som passar in i kundens produktionsmiljö och självklart kommer med rätt certifikat och dokumentation enligt gällande lagstiftning.

Läs mer om vårt interna montageverksted

collage från monteringsverkstad
Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.