Leverantör till Original Equipment Manufacturers (OEM)

Med över 35 års erfarenhet inom processindustrin har Alfotech förfinat sina specialkunskaper för att skapa varaktiga partnerskap med ledande globala tillverkare av originalutrustning som producerar utrustning för livsmedels-, dryckes- och läkemedelsindustrin. 

Våra slangar, kopplingar och andra tekniska delar används för förpackning, separation, blandning, filtrering, injektion och många andra applikationer inom livsmedel och medicinsk utrustning.

Leverandør til OEM.png

Förståelse, rådgivning och rätt lösningar

Att tolka och omsätta tekniska ritningar eller tabeller till praktiska lösningar är Alfotechs specialitet och en av anledningarna till att vi är den föredragna slangleverantören till några av världens ledande OEM-företag. 

Som en uppskattad partner och leverantör av sammansatta slanglösningar ger vi OEM-kunder råd om hur de ska välja rätt slang för sin applikation. 

Vi tar hänsyn till allt från materialkomposition till flexibilitet, trycktolerans till temperaturgränser och rengöringscykler till belastning. Rätt slang i kombination med de perfekta kopplingarna förlänger livslängden och minskar behovet av maskinunderhåll.

Comprehension.png

Snabba leveranstider tack vare vårt lagerhållningssystem

Som lagerföretag mäter vi vår typiska genomloppstid från beställning till leverans i dagar istället för veckor. 

Eftersom vi alltid har de flesta delarna på lager erbjuder vi exceptionellt snabba leveranser, vilket ger dig som OEM flexibilitet att göra designändringar i sista minuten på plats. 

Att bestämma den exakta längden på matningsslangarna innan maskinen installeras på plats kan vara en utmaning. Med Alfotech som partner kan du göra din beställning på morgonen och vi kommer att sträva efter att leverera den samma dag.

Delivery.png

Använd oss som ditt fjärrlager för reservdelar

Som tillverkare av originalutrustning (OEM) är det praktiskt taget omöjligt att upprätthålla ett heltäckande lager av reservdelar som behövs för att hålla din utrustning igång för dina kunder. 

Detta understryker vikten av stabila leverantörer som kan fungera som ditt fjärrlager för reservdelar.

För våra OEM-partners har vi ett lager av de slangar och kopplingar som behövs för deras maskiner, så att vi kan agera snabbt i händelse av ett haveri i slutkundens utrustning. 

Eftersom varje minut är avgörande skickar vi direkt till slutkunden för att säkerställa att produktionen återupptas så snart som möjligt.

OEM - reservedele.png

Brett utbud av premiumslangar

Alfotech levererar slangar i en mängd olika material för att uppfylla kraven från de flesta utrustningstillverkare. 

Vårt omfattande sortiment av slangar omfattar: gummi-, silikon-, PTFE- (Teflon), PFA-, termoplast-, PVC-, polyuretan- och kompositslangar. Tack vare vårt omfattande lager kan vi serva ett stort antal maskiner, t.ex. fyllnings- och tappningsmaskiner, blandningsutrustning, filtrerings- och separationsanordningar, injektionsmaskiner och många andra. 

Var och en av våra kunder har olika behov när det gäller temperatur, flexibilitet, tryck, ytjämnhet och många andra faktorer. Alfotechs förmåga att omsätta dessa behov i kundanpassade lösningar gör oss till den leverantör som några av Europas största utrustningstillverkare föredrar.

Premium-slanger - OEM (1).png

Alla typer av kopplingar + kundanpassade kopplingar

Det finns ett stort utbud av kopplingar och tack vare Alfotechs stora räckvidd kan vi montera slangar med alla de vanligaste kopplingstyperna. 

I vårt standardsortiment hittar du: SMS, DIN, DS, ISO Clamp, även känd som Tri-Clamp, DIN Clamp, ASME Clamp, aseptiska kopplingar samt BSP och BSPT. 

Vårt breda sortiment av slangkopplingar, ofta tillgängliga från lager, gör Alfotech till en efterfrågad partner för de flesta maskinbyggare med unika krav, vilket hjälper dig att hitta optimala lösningar för din utrustning. 

Om vi inte har det, skapar vi det. I samarbete med kunden konstruerar och tillverkar vi kundanpassade kopplingar som uppfyller originalutrustningens specifika behov. Vår mer än 35-åriga erfarenhet stärker vår ställning som den perfekta partnern för maskin- och anläggningskonstruktörer, både nationellt och internationellt.

Fittings collage - OEM (1).png

Svetsning och egen monteringsverkstad för skräddarsydda lösningar

Inom OEM-verksamhet är noggrannhet och kundanpassning avgörande. I vår moderna monteringsverkstad, med avancerade svetsmöjligheter, tillverkar vi komponenter enligt även de mest komplexa specifikationerna. Oavsett om det handlar om en liten eller stor kundanpassning levererar vårt erfarna team alltid högsta kvalitet och precision.

Vi värdesätter ett nära samarbete med våra kunder och förbättrar kontinuerligt våra processer baserat på feedback, med målet att uppnå perfektion i varje projekt.

Værksted - Svejsebillede 1(950x800px) (1).jpg

Dokumentation, godkännanden och standarder

Vid OEM-produktion är det viktigt att upprätthålla de högsta säkerhets- och kvalitetsstandarderna. Förutom vårt fokus på hantverksskicklighet prioriterar vi strikt efterlevnad av branschstandarder, med stöd av detaljerad dokumentation och relevanta certifieringar. Vår strävan efter högsta kvalitet säkerställer att våra kunder får komponenter som alltid uppfyller de uppsatta riktmärkena.

Vårt engagemang för transparens bygger inte bara förtroende hos våra kunder, utan drivs också av en kultur av ansvarstagande och kontinuerlig innovation inom vår organisation.

Värdet av standarder återspeglas också i vårt åtagande på Alfotech, där vi strikt följer viktiga standarder som EU:s farmakopé, USA:s farmakopé (USP), 3A sanitär standard och FDA:s riktlinjer.

Documentation - Pharma page.png