Varför slangupprullaren är idealisk för storkök
27-09-2023

Varför slangupprullaren är idealisk för storkök

Produktinsikt

Föreställ dig ett hektiskt storkök med diskning, matlagning och rengöring i full fart. Ordning och reda är nyckeln till att få vardagen att gå ihop, samtidigt som man undviker olyckor och driftstopp.

Det är här slangupprullaren är en oumbärlig hjälpreda.

Som en enkel och säker förvaringsanordning för rengöringsslangar bidrar den till en säkrare, renare och mer effektiv köksmiljö - och i slutändan nöjdare kunder.

Läs vidare för att ta reda på varför slangupprullaren passar utmärkt för storkök!

Slangupprullarens roll i storköket

I storkök används slangupprullaren vanligtvis för enkel och säker förvaring av rengöringsslangen, som används för att avlägsna matrester, avfall och annat skräp från golvet och andra viktiga ytor.

Slangupprullaren är ofta väggmonterad, men kan också fästas på en mobil vagn. Konstruktionen i rostfritt stål gör den också lätt att rengöra och underhålla. Rostfritt stål är känt för sin hållbarhet och förmåga att motstå korrosion, vilket är avgörande i den fuktiga och ofta sura miljön i ett storkök.

Collage av slangupprullar

De 3 viktigaste fördelarna

De främsta fördelarna med att använda en slangupprullar i storkök är följande:

  • Förbättrad säkerhet: Genom att förvara och hantera rengöringsslangar på ett enkelt och säkert sätt kan du undvika potentiellt farliga snubbelolyckor, som i värsta fall kan orsaka personskador. Dessutom kan man förhindra eventuella läckage och vattenspill som kan orsaka fuktskador och skada köksutrustningen. På så sätt kan köksverksamheten också säkras bättre.
  • Bättre renlighet: Genom att förvara rengöringsslangar på rätt sätt förhindrar man att de kommer i kontakt med golvet eller andra ytor där de lätt kan samla på sig bakterier och smuts. Dessutom blir de inte smutsiga när de inte används. Båda minimerar risken för korskontaminering och säkerställer en hög nivå av kökshygien.
  • Effektivare rengöring: Slangupprullaren bidrar till enkel, snabb och säker rengöring med korrekt utsugning och upprullning varje gång. Det gör det lättare för städteamet att röra sig, komma åt alla delar av cateringköket och slutföra rengöringen på kortare tid.
Hand som rengör gasspis

Kom igång på rätt sätt: Hitta rätt modell

Det finns många olika slangupprullare på marknaden, och det kan vara svårt att hitta den modell som bäst passar dina behov. Det finns dock några grundläggande faktorer att ta hänsyn till när du väljer slangupprullar. Vi skrev en guide om detta redan i juli.

Vår populära slangupprullar-modell AFT 3500-3503 AV kommer att vara ett bra val i många fall och kan täcka de flesta behov. Den är byggd för slangrullar upp till 35 meters längd och är tillverkad av ytbehandlat rostfritt stål. Den sektionerade fjädern säkerställer dessutom jämn dragning och upprullning, vilket bidrar till ännu bättre rengöringseffektivitet.

Läs mer om AFT 3500-3503 AV

Slangupprullare i bruk

Boka et onlinemöte

Utnyttja möjligheten till värdefulla råd och boka ett onlinemöte med en av våra tekniska säljare. De har sett de flesta rengöringssystemen i storkök och kan hjälpa dig att hitta rätt förvaringslösning för dina rengöringsslangar.

Skriv till oss på alfotech@alfotech.se eller ring oss på +46 (0) 406 450 071 så att vi kan boka in det i våra kalendrar📅

Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.