Pharma showdown: Clearway vs. Cleanroom
04-01-2024

Pharma showdown: Clearway vs. Cleanroom

Produktinsikt

Tillverkning av farmaceutiska produkter rimmar med höga krav på processlangen. Ofta är det Clearway-SD Platinum eller Dynamic Cleanroom som vinner. Men vilken av dessa processlangar är bäst?

Det beror naturligtvis på vilka krav du har baserat på dina specifika produktionsförhållanden, inklusive tryck, temperatur, utrymme etc.

I den här utgåvan av vårt nyhetsbrev fokuserar vi på för- och nackdelar med dessa två kungar av processlangar, som är toppmoderna när det gäller kvalitet. På så sätt är du rustad att göra ett välgrundat val nästa gång du handlar.

Läs vidare och lär dig mer!

Egenskaper och användning

3D-grafik av Clearway-SD Platinum slang
3D-grafik av Dynamic Cleanroom-slang

Clearway-SD Platinum är en högspecialiserad silikonslang som lämpar sig för transport av produkter med alkoholhalt upp till 96%. Den är värmebehandlad och har en robust konstruktion i Platinum-härdad silikon både invändigt och utvändigt. Detta gör den idealisk för produktion av livsmedel, läkemedel och kosmetiska produkter.

Slangen kännetecknas av sin exceptionella temperaturtolerans, som sträcker sig från -60°C till +200°C. Dessutom gör dess oöverträffade flexibilitet den perfekt för applikationer som kräver en liten böjningsradie och högt vakuum.

Dynamic Cleanroom, å andra sidan, är en universalslang som utvecklats med fokus på mycket hygienisk transport av media. Slangen kombinerar de tekniska fördelarna med en PFA-liner på insidan med elasticiteten och värmebeständigheten hos silikon på utsidan. Den inre PFA-linern ger slangen utmärkt kemisk beständighet och har många av samma egenskaper som våra slangar för transport av kemiska vätskor.

Med en temperaturtolerans från -30°C till +150°C och livsmedelsgodkännande både på insidan och utsidan är Dynamic Cleanroom idealisk för transport av farmaceutiska, kosmetiska och kemiska produkter.

Fördelar och nackdelar

Översikt över produktfördelar och nackdelar

Gör det bästa valet med oss

Alltså är både Clearway-SD Platinum och Dynamic Cleanroom utmärkta val, men med olika styrkor och användningsområden. Med för- och nackdelarna med varje slang belysta är du nu bättre rustad att fatta ett välgrundat beslut som matchar dina specifika industriella krav.

Om du har några frågor eller behöver ytterligare vägledning för att välja den lämpligaste slangen för dina behov, är vårt säljteam alltid redo att hjälpa till. Kontakta oss för att diskutera dina specifika krav och hitta den optimala lösningen för din verksamhet via forfragan@alfotech.se eller +46 (0) 406 450 071.

Luk
Logga in

Ett fel uppstod!

Glömt lösenord

Ett fel uppstod!

Ett e-postmeddelande har nu skickats till dig med instruktioner för att återställa ditt lösenord.