teflonslange, korrugeret m. silikonecover og preskobling.jpeg

Nyhet från Alfotech: Livsmedelsgodkänt silikonskydd på PTFE-slangar

den 21 oktober 2021

Vi har uppgraderat kvaliteten på teflonslangar med rostfri fläta och silikonskydd, så att utsidan nu också är godkänd för kontakt med livsmedel.

PTFE-slangarna med flätat rostfritt stål och silikonskydd har alltid varit en hygienisk lösning med en insida som är slät och tillverkad av FDA-godkänt material - och som också är lätt att rengöra på utsidan.

Se vår PTFE-slang med krage och silikon

Något mindre "high tech"

Om du inte behöver den avancerade versionen, utan istället vill ha något som är mindre ”High Tech”, har vi naturligtvis också andra alternativ bland vårt breda sortiment av teflon-slangar. Här erbjuder vi allt från lös teflon -slang till teflon med rostfritt stål och vår "high tech"-lösning med rostfritt stål och silikonhölje.

Det som främst gör teflon-slangar lämpliga för livsmedel och medicinsk produktion är att de tål högt tryck under höga temperaturer, samt att de klarar kemisk påverkan. Dessutom tål våra Teflon-slangar kontinuerlig drift i temperaturer från -73 ° C till + 260 ° C, och är därför lämpliga för varierande arbetsmiljöer.

Se våra teflon-slangar

Spara energi, använd teflon-slangar för pneumatik

Visste du att teflon-slangar som används på pneumatiska installationer bidrar till att avsevärt minska energiförbrukningen och produktionsstopp? Orsaken är att slangarna varken blir porösa och styva efter intensiv rengöring med kemikalier eller försämras på grund av temperaturpåverkan.

Detta innebär att arbetstrycket kan bibehållas och säkerställer att bland annat ventiler fungerar korrekt. Dessutom undviks produktionsstopp när slangar går sönder. När energipriserna stiger finns det större ekonomiska vinster att göra genom att se till att tryckluftsanläggningarna håller sig täta.

Läs hur CO-RO använder teflon-slangar för pneumatik

35 års erfarenhet gör oss till goda rådgivare

Oavsett om du letar efter teflon-slangar eller en av våra många andra lösningar, är vi alltid tillgängliga för att hjälpa dig att uppnå det bästa resultatet. Med över 35 års erfarenhet inom processindustrin har vi den nödvändiga ”know-how” för att kunna hitta den optimala lösningen som uppfyller dina krav och specifikationer. Förutom att fokusera på dina önskemål uppfyller vi också gällande standarder och säkerställer nödvändig dokumentation, så att du säkert kan veta att du använder livsmedelsgodkända reservdelar och komponenter i din produktion.

Andra nyheter