truckinsidefactoryhall-1280x720px.jpg

Crushproof för livsmedelsindustrier med tung trafik

den 1 augusti 2022

I många livsmedelsföretag är det mycket aktivitet varje dag när det gäller att leverera råvaror för att upprätthålla produktionen och samtidigt hämta flera partier färdiga produkter som ska skickas till detaljhandeln. I mejerier vägs t.ex. mjölken för att separera mjölken och i oljekvarnar utförs liknande processer med matoljor. Mitt i all denna aktivitet kör tankbilar och gaffeltruckar runt för att transportera produkter från A till B.

Eftersom processlangar ofta är en integrerad del av dessa produktionsmiljöer som beskrivs ovan kan kollisioner tyvärr inträffa. På Alfotech får vi regelbundet förfrågningar om just detta och konsekvenserna på plats kan vara förlust av råmaterial eller färdiga produkter - i värsta fall kan produktionen helt och hållet stoppas.

Vad är en Crushproof-slang?

Slangväggskonstruktion i Oilyfood/SPL Crushproof.

En Crushproof-slang är - som det engelska ordet antyder - krossfast och därmed betydligt mer motståndskraftig mot stötar. Anledningen till detta är den inbyggda plastspiralen som gör att den här typen av slang automatiskt försöker räta ut sig igen. Även om den inte kommer att kunna behålla sin ursprungliga runda form och i stället bli oval efteråt, kommer flödet att förbli intakt. Crushproof-slangen är också något tyngre på grund av att mer material används i konstruktionen av slangväggen, dvs. de olika vägglagren är tjockare. Dessa egenskaper gör också att den här slangtypen är något styvare och därför mindre flexibel än andra standardmodeller.

Driftssäkerheten som högsta prioritet

I scenarier där kollisioner är mer eller mindre frekventa bör man definitivt överväga en krossäker slang. Även om den här typen av slang skiljer sig från standardmodellerna på ett obehagligt sätt när det gäller både vikt och flexibilitet är det rätt lösning för de livsmedelsföretag där tillförlitlighet är en absolut högsta prioritet. Här kan våra krossäkra modeller Milkland Crushproof och Oilyfood/SPL Crushproof vara lämpliga att använda för mejerier respektive oljekvarnar osv.

Vi ger råd och levererar

Kanske upplever du ett liknande problem på din webbplats men är osäker på om en av våra krossskyddade modeller skulle vara ett bra val för dina produktionsförhållanden? Oroa dig inte - vi är naturligtvis redo att ge dig råd och tillsammans kan vi hitta rätt slanglösning med fokus på din tillförlitlighet. Just nu har vi också flera Crushproof-modeller i lager för leverans inom kort. Kontakta oss idag via alfotech@alfotech.se eller +46 (0) 406 450 071.

Andra nyheter