Teflonslanger_web 886x886.jpg

Känner du till de dolda besparingarna?

den 24 februari 2021

Energi kostar mycket pengar - även tryckluft

Inom processindustrin används tryckluft för att styra många funktioner: bland annat ventiler och kolvar. Tryckluft är dyrt att producera. Därför kan minskat läckage leda till en stor ekonomisk besparing för Er verksamhet.

Slangarna som förser processutrustning med tryckluft utsätts för många påfrestningar: mekaniska, höga temperaturer och kemisk påverkan från olika rengöringsmedel – som alla bidrar till nedbrytningen av slangarna och därmed skapar läckor. I värsta fall kan det leda till produktionsstopp om en ventil inte öppnas ordentligt eller om en kolv inte har styrkan att utföra uppgiften på rätt timing.

Naturligtvis har Alfotech en väl genomtänkt lösning på just dessa problem. Under ett antal år har vi levererat pneumatiska slangar i Teflon, som naturligtvis är livsmedelsgodkända och som kan levereras i många olika färger. Våra Teflon slangar är både resistenta mot de flesta kemikalier och tåler höga temperaturer. De är också kalibrerade för att passa perfekt i Push-In eller push-on kopplingar.

Se våra teflonslangar

Co-Ro Foods är en av våra många kunder som sedan de började använda Alfotechs teflonslangar för sin processutrustning, har kraftigt minskat sina tryckluftskostnader.

Kund uttalande

Teflonslangarna är kemikaliebeständiga och tål vår rengöring. De är lite dyrare att köpa, men hållbarheten innebär att pengarna snabbt tjänas hem.“

Rudi Hein, Maintenance Assistent, Tech v. CO-RO A/S
Läs vårt fall med CO-RO Foods

Push-In kopplingar i rostfritt stål och i POM

Reducerat läckage beror också på kvaliteten på de kopplingar som du använder. Alfotech har därför valt ett program för Push-In kopplingar som är anpassade för användning inom processindustrin.

 

 

 

 

 

 

 

Vi har samlat en serie av kopplingar som är i syrafast rostfritt stål och är utrustade med packningar i Viton, som är mycket mer resistenta mot både höga temperaturer och kemikalier. Samtidigt är de mekaniskt starka och tål de många påfrestningar som de utsätts för i mycket stor grad. Detta innebär en lång livslängd och en betydande minskning av läckage.

POM-fittings

Ett annat alternativ är vår serie tillverkad av livsmedelskvalitet POM, som är ett plastmaterial som har optimala mekaniska egenskaper för användning i processindustrin. De finns med packningar i EPDM.

POM kopplingar är en billigare lösning än kopplingar i rostfritt stål. De kan med fördel användas för att förbättra de installationer som idag använder kopplingar i icke-livsmedelsgodkänd plast eller förnicklad mässing, eftersom dessa ofta går sönder eller slits i fogarna med läckage som ett resultat.

Se rostfria Push-In kopplingar
Se POM Push-In kopplingar

Har du stora kostnader för produktion av tryckluft eller okända driftsstopp?

Vill du veta mer om Alfotechs lösningar för att minska förluster på grund av tryckluftsledningar? Vi är alltid redo att sätta ihop en lösning som både optimerar, skapar största möjliga besparingar och minskar potentiella produktionsstopp i just din produktion. Kontakta Alfotech för ett icke-bindande samtal, där vi kan ge dig råd om den bästa lösningen!

Kontakta oss

Andra nyheter