Hårdmetallbeläggning på maskin

Cocio sparar pengar genom samarbeta med Alfotech

den 15 december 2020

Det finns stora fördelar med att återvinna de olika delarna i en produktionsanläggning. Det är bra för både klimatet och företagsekonomin

Under lång tid har det varit helt naturligt för Alfotech att återvinna mekaniska slitagedelar i kundernas system. Och vår kund, Cocio, har bland annat fått en stor ekonomisk fördel av detta.

Läs fallet med Cocio

Under flera decennier har Alfotech levererat lösningar som inte bara återvinner dyra komponenter, utan samtidigt förlänger livslängden med upp till 8 gånger den normala livslängden.

”Vi byter nu packningar för kolvar 2-3 gånger per år, och vi har använt samma kolvar under 4 år nu. Vi har haft en stor ekonomisk fördel med den här lösningen och kan rekommendera Alfotechs hårdmetallbeläggning” säger teknisk chef, Bo Boesen från Cocio.

De återvinningsbara komponenterna inkluderar kolvar, axlar, bussningar eller liknande, som ofta är dyra att anskaffa och vanligtvis har en begränsad livslängd. Men många av delarna kan återvinnas och leda till riktigt stora driftsbesparingar.

Fördelarna med återvinningskomponenter är många, inklusive:

  • Optimerad livslängd
  • Minskad risk för produktionsstopp
  • Bättre ekonomi
  • Hållbarhet och återvinning
  • Slitaget kan ofta flyttas till mycket billigare komponenter

Om du har delar som behöver bytas på grund av slitage, ger vi gärna vår bedömning

Vi optimerar alltid våra lösningar med fokus på att våra kunder ska få en vinst - ofta som en kombination av förbättrade egenskaper och minskade driftskostnader.

På detta sätt bygger vi ett förtroendefullt förhållande till våra kunder och i framtiden kan vi hjälpa till att utveckla ännu fler lösningar för deras verksamhet. Har du ett slitage-problem som du vill ha granskat? Då är Alfotech redo med både erfarenhet och stor teknisk kunskap.

Kontakta oss

Andra nyheter