AWH kontraventil - collage.jpg

Alfotech lanserar AWH backventil

den 30 november 2021

Under många år har AWH’s produkter varit oerhört populära bland våra kunder. Därför kan vi nu också med glädje lansera AWH backventilen i västeuropeisk toppkvalitet och givetvis designad för både läkemedels- och livsmedelsproduktion (1935/2004). Produkten kan nu beställas via vår webshop.

Så här fungerar det

AWH-backventilen förhindrar retur i exempelvis mejeriledningar med hjälp av en fjäderbelastad ventilkon. Vid ett arbetstryck på minst 0,05 bar pressas den nedre delen av konan inåt och detta säkerställer passage av vätskan. Med en insatt O-ring stoppar ventilkäglan däremot returflödet, så att vätskan bara kan rinna åt ett håll under tillverkningen. Backventilen stänger helt när det inte finns någon passage.

Backventildesign

AWH-backventilen är tillverkad av rostfritt stål (AISI 316L), kommer parallelt med svetsändar och har en slät och lättstädad utvändig yta. Den finns även i ATEX-version för kemiska vätskor, till exempel för användning i bryggeriet, där spriten endast får rinna åt ett håll i samband med destillering. Backventilen kan även levereras med alla vanliga DIN-, SMS-, DS- och Clamp-anslutningar och finns för både DIN- och tumrör.

Läs mer om AWH backventil

Behöver du en specialdesignad lösning?

Kom ihåg att vi alltid kan sätta ihop en lösning med AWH's backventil efter dina behov och specifikationer på vår egen monteringsverkstad där våra certifierade smeder har lång erfarenhet av att ta fram liknande speciallösningar för våra kunder. Vi kan till exempel enkelt kombinera SMS- och DIN-kopplingar med AWH-backventilen, om du är i behov av det. Vi har även ett stort lager och har kort leveranstid för både unika kompositlösningar och komponenter.

Läs mer om monteringsverkstaden

Andra nyheter