Cocio - Bo Boesen.jpg

Cocio


Efter att Alfotech renoverade våra slitna stämplar byter vi packningar endast 2-3 gånger om året. Dessutom har vi använt samma stämplar i 5 år vilket har betytt en stor ekonomisk fördel för oss, vi kan varmt rekommendera Alfotechs hårdmetallbeläggning.“ Bo Boesen, Teknisk Chef, COCIO A/S

Stämplar belagda med hårdmetall

Cocio Chokolademælk A/S tog en ny fabrik i bruk under 2002, här var produktionsutrustningen i hög grad automatiserad i de båda flexibla linjerna. Den ena kunde köra igenom drygt 30.000 flaskor i timmen, vilket ställde stora krav på de mekaniska slitdelarna.

„Under de senaste 9 åren haft vi haft ett gott samarbete med Alfotech, både när det gäller slangar och slitdelar belagda med hårdmetall.
Vi kunde konstatera att vi varje vecka bytte packningar på våra stämplar till homogenisatorer i mejeriet och att vi bytte ut själva stämplarna 2 gånger om året.

Efter att Alfotech renoverade våra slitna stämplar byter vi packningar endast 2-3 gånger om året. Dessutom har vi använt samma stämplar i 5 år vilket har betytt en stor ekonomisk fördel för oss, vi kan varmt rekommendera Alfotechs hårdmetallbeläggning.“ Bo Boesen, Teknisk Chef, COCIO A/S

Alla stämplar till homogenisatorer, som ursprungligen var förkromade, blir idag belagda med hårdmetall. Alfotech´s hårdmetallbeläggning utförs enligt ISO 9001 och kan med fördel användas på både nya och begagnade slitdelar som exempelvis axlar, axeltätningar, roterande delar samt stämplar och armaturdelar. Om slitdelen är i direktkontakt med livsmedel används FDA godkända material.

Ladda ner kundcase her

Om Cocio
Cocio Chokolademælk A/S är Skandinaviens absolut största producent av steriliserad chokladmjölk. Produkten har under mer än 50 år till 100 procent tillverkats av naturprodukter och utan att använda konserveringsmedel.

Cocios varumärke är mest känt i de nordiska länderna men exporteras även till Tyskland, Spanien och USA. Exportdelen har ökat markant sedan 2002 och utgör för tillfället ca 40 % av omsättningen.

Cocio Chokolademælk ligger i Kjersing norr om Esbjerg, i en fabrik på knappt 8000 kvadratmeter. Företaget, som sysselsätter ca 50 medarbetare, upplever just nu en solid försäljningsökning och ägs idag till 100 % av Arla Foods A/S.

Om Alfotech 
Vi utformar lösningar som skapar sammanhang. Genom att kombinera komponenter från erkända producenter och skapa unika totallösningar eller särskilda tekniska lösningar ger vi våra kunder trygghet samt produktionsmässiga och ekonomiska fördelar.

Alfotech kan leverera tryckprovs- och materialcertifikat, samt dokumentation för spårbarhet så att våra kunder uppfyller gällande lagstiftning.

Fokus på processindustrin
Våra kunder finns inom livsmedelsindustrin, samt inom den farmaceutiska och kemiska industrin. Alfotech importerar, utvecklar och producerar själva många av de komponenter som ingår i våra lösningar. All den kunskap som vi har samlat på oss under 25 års utveckling av produkter ger oss den expertis som krävs för att hitta den lösning som passar till just ditt företag.

Efter att Alfotech renoverade våra slitna stämplar byter vi packningar endast 2-3 gånger om året. Dessutom har vi använt samma stämplar i 5 år vilket har betytt en stor ekonomisk fördel för oss, vi kan varmt rekommendera Alfotechs hårdmetallbeläggning.“ Bo Boesen, Teknisk Chef, COCIO A/S.

Cocio logo.png

Vad kan beläggas med hårdmetall?

Man kan belägga nästan allt från nya till begagnade slitdelar som exempelvis axlar, axeltätningar, roterande delar samt stämplar och armaturdelar. Beroende av komponenternas funktion används: Kromoxid, Kromkarbid, Aluminiumoxid, Wolframkarbid, Nigrafit och många andra som beläggning. Om slitdelen är i direkt kontakt med livsmedel används FDA godkända material.

Hårdmetal belægning - før og efter.jpg

Andra kundfall