chemfactory_2.jpg

Upptäck de fantastiska egenskaperna hos UPE-linern

den 16 februari 2023

Kemikalieslangar är en kritisk komponent vid kemisk bearbetning eftersom de kan hantera frätande vätskor, kemiska ångor och andra farliga material. De måste vara tillförlitliga och säkra för att förhindra kemikalieutsläpp och andra olyckor. Kemikalieslangar som tillverkas med en integrerad liner av polyeten med ultrahög molekylvikt (UPE-liner) är ett populärt val eftersom de erbjuder ett antal fördelar.

Men var och hur används dessa typer av kemikalieslangar och vilka är fördelarna med att använda dem? Läs vidare för att få svaren i den här miniguiden. Vi tar också en närmare titt på Alfotechs Manipharm C/SD-UPE-slang - en kemikalieslang med en speciell UPE-liner inbyggd.

Var används kemikalieslangar med UPE-liner och vad används de till?

Kemikalieslangar med UPE-liner används ofta i industriella tillämpningar där man hanterar stora mängder frätande kemikalier som saltsyra, natriumhydroxid, svavelsyra och fluorvätesyra. Dessa typer av slangar är också idealiska för användning i tillämpningar där maximal flexibilitet krävs, t.ex. vid transport av kosmetika, livsmedel eller läkemedel.

Vilka är fördelarna med UPE-linern?

Den största fördelen med att använda en kemikalieslang med UPE-liner är dess hållbarhet och flexibilitet. UPE är ett material som är mycket motståndskraftigt mot slitage, korrosion och temperaturväxlingar, vilket gör det idealiskt för användning under extrema förhållanden. Dessutom ger UPE-linern ett anmärkningsvärt skydd mot diffusion och läckage, samtidigt som den har en utmärkt draghållfasthet. Detta innebär att dessa typer av slangar håller längre än andra typer när de utsätts för starka kemikalier eller extrema temperaturer.

Viktiga egenskaper och fördelar med Alfotechs kemiska slang Manipharm C/SD-UPE

Vår Manipharm C/SD-UPE är ett exempel på en högkvalitativ allround kemikalieslang som är konstruerad med en UPE-liner. Den här slangen har en unik design och ger överlägsen prestanda i både låg- och högtrycksmiljöer tack vare sin robusta konstruktion och flexibla natur.

Höjdpunkter:

  • Inre UPE-liner - maximal flexibilitet och hållbarhet
  • Antistatisk spiralremsa på insidan och inbyggd stålspiral - säkerställer elektrisk avledning
  • Ozon- och väderbeständig - undviker korrosion och rost även under de hårdaste förhållandena
  • Utmärkt kemisk beständighet mot oljor, syror, alkalier, salter, havsvatten och UV-strålar - kan tillämpas på en rad olika kemiska produktionsprocesser
  • Lätt design och lätt att installera - sparar tid och energi

Läs mer om Manipharm C/SD-UPE

Boka ett möte med oss

Om du letar efter en tillförlitlig lösning för dina specifika produktionsbehov kan kemiska slangar tillverkade med UPE-liner vara precis vad du behöver. De är mycket hållbara och flexibla, samtidigt har de en överlägsen motståndskraft mot starka kemikalier och extrema temperaturer. Vår Manipharm C/SD-UPE-slang är ett bra exempel på detta. Med en robust konstruktion och enkel installation kan du snabbt komma igång med den här kvalitetsslangen!

Varför inte boka ett möte med oss idag för att diskutera om en av våra kemikalieslangar är precis vad du letar efter? Kontakta våra försäljningskonsulter nu via e-post på alfotech@alfotech.se eller per telefon på +46 (0) 406 450 071.

Andra nyheter