Alfotech El-trace Slang

Ska dina produkter hållas varma eller kalla?

den 27 september 2021

På Alfotech erbjuder vi en rad kvalitetslösningar som är anpassade efter alla individuella önskemål och behov.

Den enkla lösningen: en isolerad slang

Om du upplever problem med kondens på utsidan av dina slangar är isolerade slangar den självklara lösningen. De är gjorda med extra väggtjocklek i vulkaniserat gummi i en tjocklek som är anpassad till den unika uppgiften. En isolerad slang är därför den rätta lösningen om det inte är nödvändigt att tillföra energi för att kyla eller värma produkten.

Dubbelkappade slangar

Med en dubbelkappad slang sker uppvärmning eller kylning med vätska, till exempel varmvatten för uppvärmning eller isvatten för kylning. Uppvärmning såväl som kylning sker genom att vätska cirkulerar i utrymmet mellan de två slangarna och dimensioneras efter aktuellt energibehov.

Lösningskombinationerna är oändliga och specificeras i detalj för den aktuella driftsituationen, såsom; typ av produkt, temperaturer, längder, anslutningar etc. På så sätt uppnår du en enkel och pålitlig lösning.

Läs mer om dubbelkappade slangar

El-traced slangar

Vill du ha mer exakt kontroll av temperaturen på dina produkter är även slangar med inbyggt elvärmeelement ett alternativ. Oavsett om du vill hålla limet varmt till ditt limsystem, ha chokladvätskan på fyllningsmaskiner eller något helt annat så har vi alltid rätt lösning.

Våra elektriska spårslangar lämpar sig för individuella uppgifter enligt specificerade krav i förhållande till t.ex. media, temperatur, tryck och dimensioner. Vidare behöver vi också veta om den måste följa FKM (EU1935/2004) eller andra regler.

Om det finns ett behov av att kontrollera temperaturen kan slangarna utrustas med en temperaturgivare och anslutas till en styrenhet som säkerställer att temperaturen är exakt som önskad.

Läs mer om El-traced slangar

Låt oss montera den åt dig

Som alltid kan vi leverera en lösning enligt dina önskemål, baserad på flera moment. Självklart ser vi också till att all nödvändig dokumentation finns med. Eftersom majoriteten av varorna som ingår oftast är lagervaror blir leveranstiden ofta kort.

Med många av våra lösningar erbjuder vi även återvinning av fittings. Detta säkerställer inte bara hållbar återanvändning, utan hjälper också till att minska dina kostnader.

Kontakta gärna våra säljkonsulter via telefon eller e-post, eller boka in ett fysiskt möte på din företagsadress.

Andra nyheter