Filter

Säkerställer du din utrustning med filter?

den 19 januari 2021

I många produktioner är det ett akut behov av att se till att produkter filtreras. Filter är båda avsedda att skapa en optimalt homogen produkt, men också att skydda mot främmande kroppar som kan skada produktionen.

Oavsett vilket flöde och produkttyper som finns i ditt företag har vi en lösning som passar just dina behov. Vi erbjuder allt från den enkla lösningen med kopplingspackningar som har ett integrerat filter till lösningar med rör antingen som vinkel eller Y-filter.

Unionsfilter - en enkel och säker lösning

Alfotech levererar unions packningar med integrerat filter för SMS, DIN samt ISO Clamp och DIN Clamp. Gummiringen i filtren är gjord av ett material, antingen NBR, EPDM, Viton eller Silikon. Insidan är ett rostfritt stålnät med en öppen yta mellan 30% och 66%.

Naturligtvis uppfyller våra unionsfilter kraven för både direkt kontakt med livsmedel och läkemedel. Unionfilter är en enkel och bra lösning om du vill skydda dina pumpar och fyllningssystem från partiklar.

Vinkelfiltret och Y-filter för de större behoven

Om du behöver filter med större kapacitet för att skydda produkter eller produktionsutrustning, t.ex. pumpar eller värmeväxlare, rekommenderar Alfotech antingen ett Y-format eller ett vinkelformat filter. Dessa är kostnadseffektiva filter som enkelt garanterar tillförlitliga processer i din produktion.

 

 

 

 

 

 

 

 

Båda typer av filter och filterinsatser är framställda i enbart i rostfritt stål och kan levereras med alla möjliga unionstyper som DS, SMS, DIN och Clamp i storlekar från 1”-4”. Filterinsatsen har olika spalt- eller hulststorlekar.

Vinkelfilter med insatser

 

 

 

 

 

 

 

Det finns 2 typer av insatser för våra vinkelfilter:

  • En med runda hål med antingen ø1,0, ø1,5, 2,5 och 8,0 mm
  • Alternativt kan insatser med långsträckta slitsöppningar på 0,5 mm och 1,0 mm levereras

Möjligheterna är många och kan kombineras för att passa din produktion exakt.

Behöver du filter för att säkra din produktion?

Är du intresserad av att höra mer om våra filter? Eller behöver du specifika råd för just din produktion? Alfotech är alltid redo att sätta ihop en lösning med fokus på att du ska få vinst för ditt företag. Ett nytt och säkert filter kan förbättra både drift- och driftskostnader genom att avlägsna produktionsstopp eller skador på utrustningen.

Kontakta oss för ett icke-bindande samtal där vi kan ge dig råd om den bästa lösningen!

Kontakta oss

Andra nyheter