PA 12 slange close-website.png

PA12 luftslang finns nu i 130°C version

den 4 januari 2022

Luftslangar - även kallade pneumatiska slangar - kommer med goda mekaniska egenskaper mot framför allt tryck och temperaturer, samtidigt som de vanligtvis är mycket resistenta mot fet livsmedel, bränsle och andra organiska lösningsmedel. De är ofta gjorda av antingen polyeten (PE), polyuretan (PUR), polyamid (PA) eller teflon (PTFE).

På Alfotech har vi under lång tid lagerfört den välkända PA12 luftslangen som kan gå upp till max 80 grader i temperatur vid normal drift. Men baserat på flera krav från våra kunder under hösten/vintern förra året har vi nu också PA12 luftslang på 130 grader i lager. Denna nya version, som givetvis fortfarande lever upp till både ISO- och DIN-standarderna, är mycket lämplig för mer krävande tryckluftsinstallationer med högre drifttemperatur.

Läs mer om PA12 luftslang, hög temperatur

Rekommenderade tillbehör för PA12 luftslang

Men vad passar egentligen bäst som tillbehör till luftslangar? Det beror såklart på vilka behov du har för din tryckluftsanläggning. Vanligtvis köper våra kunder push-in/push-on beslag antingen i POM eller rostfri standard.

Gemensamt för dem alla är att de är livsmedelsgodkända, finns i olika utföranden och har lång livslängd under rätt förutsättningar. Där de skiljer sig är i materialet - POM-kopplingar är gjorda av plast (polyoximetylen), medan många push-in och push-on beslag är gjorda av rostfritt stål (AISI 316). De sistnämnda, till skillnad från plastversionerna, tål betydligt högre tryck och temperaturer.

Att välja rätt tillbehör för PA12-slangar är alfa omega. På så sätt säkerställer du att du får en pålitlig, högkvalitativ lösning som överensstämmer med industristandarder. Självklart är vi alltid redo att hjälpa dig att hitta rätt lösning utifrån dina specifika behov.

Se vårt stora urval av kopplingar

 

 

 

 

 

 

 

Andra nyheter