pipes-bier-1280x720px.jpg

Ny serie av konkurrenskraftiga spjäll-/kul-ventiler!

den 3 mars 2021

Vid processanläggningar inom både livsmedels-, kosmetika- och läkemedelsindustrin har både spjällventiler och kulventiler varit mycket grundläggande komponenter i många år. Ventilerna är gjorda för att reglera flödet av de flytande vätskorna inom livsmedel, kosmetika och läkemedelsindustrin. Där det finns ett brett spektrum av vätskor som: vatten, ånga, mineraloljor, livsmedel, kemikalier, farmaceutiska vätskor i allmänhet och krämer.

Innan Alfotech fick den nya serien av ventiler inom portarna, var vi som alltid noga med att kontrollera att serien uppfyller kraven för högsta kvalitet, tillförlitlighet och hög hygien.

Spjällventiler

Ursprungligen sågs spjällventiler som en mycket enkel ventil som kunde öppna och stänga vätskor i livsmedelsindustrin. Med tiden har ventilen emellertid vidareutvecklats så att de tekniskt uppfyller de höga krav som ställs på en modern processanläggning idag.

Detaljer om den nya butterflyventilen

  • Standard AISI 316L med svetsände; EPDM-packningar och ett arbetstryck upp till 10 bar
  • Alternativt i AISI 304L rostfritt stål
  • Packningar kan också levereras i Silikon, HNBR eller Viton
  • För alla vanliga rördimensioner från 1 ”-4” eller DN10-DN100
  • Eller med standardkopplingar som matchar din produktion; DS, SMS, DIN eller Clamp

Se den nya butterflyventilen

Hygienisk kulventil

Alfotechs nya modulbyggda kulventil har en mittenfläns som säkerställer smidig drift och servicekontroll. Kulventilen levereras i en standardmodell, men också i versioner med en spolningsfunktion, som medger en inre rengöring av bollen och in situ packningen samt är en användbar funktion om tillgången till ventilen är begränsad eller som en version med integrerad värmekrets till ett uppvärmt medium; till exempel härdad choklad.

Detaljer om den nya kulventilen

  • Alla delar av rostfritt stål i direktkontakt med mediet är gjorda av rostfritt stål AISI 316L
  • Övriga delar är gjorda av AISI 304L i rostfritt stål
  • Levereras med PTFE- och EPDM- eller Viton-packningar
  • Maximalt arbetstryck på 10 bar

Kulventiler har helt fritt flöde och är därför inriktade på:

  • Känsliga produkter med krav på laminärt flöde
  • I processanläggningar med Product Recovery Systems (också populärt kallade pig-system)

Se den nya kulventilen

Tillbehör för skräddarsydda ventillösningar

Alfotech vet att det inte bara kräver högkvalitativa ventiler för att skapa de perfekta lösningarna för just din produktion. Därför erbjuder vi också ett brett utbud av tillbehör som skräddarsys och säkerställer exakt det resultat du vill ha.

Vi kan lätt och enkelt expandera ventiler med pneumatiska eller elektriska ställdon med tillhörande styrenheter. Alfotech erbjuder att skräddarsy lösningen i samarbete med dig från början, men du har också möjlighet att testa ventilerna och först senare expandera till fler.

Dokumentation

På Alfotech, gör vi stora ansträngningar för att säkerställa kvaliteten för både oss och våra kunder. Det är därför vi gör alltid ser till att vara uppdaterad med gällande krav och lagstiftning inom alla våra områden.

Alfotechs ventiler levereras därför alltid med:

  • Gällande försäkran om överensstämmelse, jfr. EG-direktiv 1935/2004
  • Batchnummer för full spårbarhet
  • Om så önskas levereras materialcertifikat 3.1 och certifiering enligt EHEDG EL klass 1
  • I vissa situationer bifogar vi också ATEX-dokumentation.

Saknar du högkvalitativa ventiler i din produktion?

Du är välkommen att kontakta oss om du vill höra mer om vår nya serie kvalitetsventiler. Vi kan sätta ihop den lösning som optimerar och skapar största möjliga besparingar för just din produktion. En diskussion med oss ​​är alltid icke-bindande!

Kontakta oss

Andra nyheter