oilyfoodhose-onfloor optimeret.png

De mest sålda matslangarna för början av 2022

den 15 mars 2022

Slangar för olja och feta livsmedels används flitigt i t.ex. salladsfabriker, mejerier och glasstillverkningar både hemma och utomlands. De används för tillverkning av till exempel mat- och salladsoljor, smör, färdigrätter, glass med mera och är naturligtvis livsmedelsgodkända. Slangarna är främst gjorda av nitrilgummi (NBR), och just detta material är hemligheten bakom deras motståndskraft mot framför allt oljor, fetter, kemikalier och vissa lösningsmedel.

Vi tittar närmare på våra bästsäljande oljiga och feta livsmedelsslangar. 

Oily Food-serien

Oily Food-slangarna har varit populära bland våra kunder inom livsmedelsindustrin i många år och här sticker två slangar ut: Oily Food/SPL och HOT Oily Food/10-FLEXPERFORMANCE. Gemensamt för dem båda är deras egenskaper i förhållande till tryck och temperatur. HOT Oily Food/10-FLEXPERFORMANCE skiljer sig markant i konstruktionen, dock då den förutom att vara förstärkt med en extra stålspiral är gjord av nitrilgummi både in- och utvändigt. Dess korrugerade form gör den extra flexibel och idealisk för användning på fyllningsmaskiner eller annan mekanisk utrustning, vilket ställer stora krav på mekanisk hållfasthet utan förlust av flexibilitet.

oily food slang - close up

Oily Food/SPL är vår absoluta storsäljare för fet och fet mat. Oily Food/SPL är uppbyggd kring en stålspiral vilket gör slangen mekaniskt stark och med en kombination av NBR-gummi inuti och neopren utvändigt är slangen optimal för smak- och luktfri transport av feta medier. Dessutom har Oily Food/SPL ett riktigt bra pris på en kvalitetsslang, vilket gör den otroligt populär för underhållsavdelningar över branscher.

Se vårt utbud inom Oily Food-serien

Vilken slang för olja och feta livsmedel ska du välja? Vi finns här för att hjälpa, och med mer än 35+ års erfarenhet inom processindustrin, ger vi gärna råd om val av rätt slang för din produktion. Skriv till oss eller ring oss på +46 721 926 590 idag.

Dynamic som det exklusiva valet

Vad gör Dynamic till det mer exklusiva valet bland tillverkare när det kommer till att köpa nya oljiga och feta livsmedelsslangar?

dynamic slang - close up

Dynamic-slangen är, till skillnad från Oily Food-alternativen, gjord med en PFA-liner, vilket ger slangen en slät och fettavvisande inneryta. PFA-fodret ger Dynamic-slangen ett ökat temperaturområde från -40°C till +150°C, vilket gör slangen mer mångsidig för olika produktioner. Detta är särskilt intressant för tillverkare av processutrustning som vill säkerställa en standardiserad mångsidig tillämpning för sina maskiner. Dynamicslangen är designad för läkemedelsindustrin, men används också flitigt för yoghurt/skyr/kvargproduktion.

Läs mer om Dynamic-slangen

Gör din egen skräddarsydda lösning med slangsamlaren

Med vår unika slangsamlaren på hemsidan kan du snabbt och enkelt sätta ihop din alldeles egna skräddarsydda lösning genom att välja slang och tillbehör. Processen är enkel och slutligen kan du antingen skicka oss en förfrågan eller beställa till vårt säljteam.

Andra nyheter