interlock-system_v2.jpg

InterLock-system för maximal driftsäkerhet

den 18 januari 2022

Slangkopplingar som kopplas bort i samband med livsmedelsproduktion är något av det första man vill undvika. Det kan inte bara bli extremt kostsamma stillestånd på produktionslinjen, utan ibland innebär olyckan också en skadad slanganslutning för till exempel en tank, speciellt om tryckförhållandena är tillräckligt höga. Därför är det mycket viktigt att välja rätt slangkopplingar i hög kvalitet, inklusive rostfritt stål.

Specialutvecklat InterLock-system

Alfotech's specialutvecklade InterLock-system hjälper till att säkerställa större driftsäkerhet hos slangkopplingar i processindustrin. Som armatur i rostfritt stål är både studsen och hylsan utformat med matchande ingrepp, som under stort tryck låses ihop runt slangen när slangkopplingen pressas på vår egen monteringsverkstad. Detta skapar en mycket mjuk övergång mellan slangen och armaturen.

Det som gör Alfotechs rostfria slangkopplingar så populära är den höga kvaliteten, möjligheten till återmontering, och säkerheten att vårt specialdesignade InterLock-system håller slangen på plats som önskat, så att risken för olyckor minimeras. Självklart säljer Alfotech tillhörande anslutningar i DS, SMS, Clamp och DIN standard.

Se våra påpressade kopplingar för livsmedel

interlock-system

Spara upp till 60% med återmontering

Alfotechs återvinningslösning för slangkopplingar gynnar både ditt företag och miljön. Våra slangkopplingar kan återmonteras och på så sätt kan du spara upp till 60% i samband med byte samtidigt som vi minskar förbrukningen av råvaror. Närmare bestämt i samband med återmonteringen kapade vi av slanghylsan, varefter vi återanvänder slanganslutningen till en ny slanglösning.

Läs vår artikel om återvinningslösningen

genmontage

Andra nyheter