Flow control man.png

Flowmania: Flödeskontroll och reglering i produktionen

den 7 mars 2024

Har du någonsin funderat över hur viktig noggrann vätskekontroll och reglering är för din produktionsprocess?

Med rätt utrustning för vätskekontroll och -reglering kan du undvika ineffektivitet, kvalitetsproblem och onödigt slöseri i din verksamhet. Detta kan naturligtvis spara mycket pengar åt ditt företag.

På Alfotech tror vi att varje droppe räknas. Därför är vårt produktsortiment av vridspjällsventiler, backventiler och provtagningskranar noga utvalt efter vad våra kunder ofta efterfrågar.

Läs vidare och få en inblick i den bästa flödesutrustningen på hyllorna!

Effektiv flödesreglering med spjällventilen

AWH butterflyventil

Spjällventilen är utformad för att erbjuda enkel flödeskontroll med sin strömlinjeformade konstruktion och säkerställer reglering av flödet i rörsystemet, vilket innebär att du kan öppna eller stänga - både helt eller delvis - vätskeflödet.

Vår AWH spjällventil i rostfritt stål ger optimal prestanda även under de mest krävande förhållanden. Dess robusthet och korrosionsbeständighet gör den idealisk för ett brett spektrum av applikationer, både inom livsmedels- och läkemedelsproduktion. Visste du förresten att den var en kundfavorit år 2023?

Läs mer om spjällventilen

Säkerhetsbarriär med backventilen

AWH kontraventil

Safety first - always.

Vår backventil AWH i rostfritt stål är utformad för att skydda dina system från oönskat återflöde. Det är en oumbärlig säkerhetsbarriär som ser till att dina processer förblir rena och fria från föroreningar. Med sin exakta funktion och konstruktion i högkvalitativa material garanterar AWH backventil säkerhet och effektivitet i alla system där den installeras.

Läs mer om backventilen

Precision och hygien med provtagningsventilen

Provtagningsventil

Vid provtagning inom processindustrin är precision och hygien avgörande. Vår provtagningsventil med eller utan sköljning är speciellt utformad för att uppfylla dessa krav. Tillverkad av AISI 316L rostfritt stål och med en ytjämnhet på ≤ 0,8 µ säkerställer denna produkt att varje provtagning är exakt och kontamineringsfri.

Provtagningsventilen är särskilt lämplig för kritiska tillämpningar inom livsmedels- och läkemedelsindustrin där extra höga kvalitetskrav ställs.

Läs mer om provtagningsventiler

Teaser: Nytt online-flaggskepp snart på plats🚢 🎉

Ny hemsida screenshot

Det vore synd att säga att det inte har varit fullt upp bakom kulisserna på vår digitala marknadsavdelning på Alfotech. Senare i mars går vi live med vår helt nya webbplats, som tar användarupplevelsen till nya höjder, särskilt med coola nya funktioner som:

  • Utökad profilsektion, inklusive en översikt över dina specialprodukter
  • Betydligt enklare och snabbare navigering, särskilt i webbshoppen
  • Möjlighet till produktförfrågningar, oavsett om du har ett konto eller inte

...och mycket, mycket mer!

Läs mer om lanseringen av vårt helt nya online-flaggskepp i vårt nästa nyhetsbrev.

Vi är dina flödesexperter

I nästan fyra decennier har vi specialiserat oss på utrustning för styrning och reglering av vätskor, vilket gör oss till erkända experter inom flödesteknik. Vår omfattande erfarenhet säkerställer att vi förstår dina unika behov och kan erbjuda skräddarsydda lösningar. För personlig rådgivning och lösningar som matchar dina specifikationer, vänligen kontakta oss på telefon +46 (0) 406 450 071 eller via e-post forfragan@alfotech.se.

Andra nyheter