Färgkodade slangar

Alfotechs färgkodade slangar optimerar och särskiljer

den 3 februari 2021

Under många år var livsmedelsslangar blåa på utsidan och vita på insidan. Dock har vi på Alfotech länge haft ett starkt fokus på att säkerställa, att både färger och material som ingår i våra slangar är optimerade för produkten i fråga. På detta sätt skapar vi högsta säkerhetsnivå och bästa möjliga driftsekonomi.

Vi har haft en färgpalett framme för många av våra tekniska slangvarianter, däribland några i vår serie för gummislangar. Det skapar därför en möjlighet att separera slangarna genom färgkodning, där man till exempel gör en åtskillnad mellan pastöriserade och opastöriserade produkter eller olika typer av drycker inom ett bryggeri.

OBS: Tillämpligt på alla Alfotech slangar är att de, oavsett färg och typ, uppfyller alla tillämpliga krav för dokumentation och spårbarhet.

Se färger för Milkland-slangar

Färgkodning av teflon och bälgslangar med rostfri stålflätad armering

Det senaste inom färgkodning och separation är nu att vi också levererar både teflonslangar och bälgformade slangar med rostfritt flätad stålväv, där båda typerna är skyddade av ett skikt av färgkodade gummin.

Dessa skyddsskikt är tillverkade av EPDM-gummi och lagerförs som standard i färgerna vitt, rött, grönt, grått och svart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OBS! Andra färger är också möjliga. Kontakta oss för mer information.

Förutom färgkodning av slangarna skyddar gummilagret också mot slitage och har en isolerande funktion i förhållande till produkten.

Oavsett om mediaslangan är en vanlig teflonslang med fläta, en bälgslang eller en version för ATEX-områden, kan slangen nu kombineras med färgkodning och de många olika kopplingstyper vi har i vårt program.

Se våra teflonslangar med fläta

Kommer färgkodning optimera din produktion?

Om du vill veta mer om Alfotechs färgkodade slangar är vi alltid redo att skräddarsy en lösning som optimerar och skapar största möjliga värde i just din produktion. Vi råder dig till rätt typ av slang som kan förbättra din verksamhet och driftskostnader samt minska eventuella produktionsstopp och skador på både personal och utrustning.

Kontakta oss för ett icke-bindande samtal, där vi kan ge dig råd om den bästa slanglösningen!

Kontakta oss

Andra nyheter