barrels-man-with-hose-1280x720px.jpg

Alfotech ger råd till projekt av alla storlekar

den 1 april 2021

Om du som företag har ett större eller mindre ormprojekt på ritbordet är Alfotech alltid det kompetenta valet i samband med både produktval och rådgivning. Vi ställer stora krav på tekniska specifikationer, god kvalitet, detaljerad dokumentation och hög leveranssäkerhet, så vi skapar de mest optimala lösningarna för ditt företag.

Vi kombinerar lösningar för det internationella läkemedelsföretaget

Nyligen vände sig ett annat av de stora internationella läkemedelsföretagen till oss med en begäran om leverans av en större kvantitet av 2 ”silikonrör helt utrustade med våra InterLock-kopplingar med 2” ISO Clamp-kragar.

Denna slanglösning bör uppfylla ett antal höga krav såsom:

  • För att uppfylla alla internationella farmaceutiska USP klass VI och europeiska Phamacopeia krav
  • 1 materialcertifikat inklusive dokumentation av ytjämnhet
  • Hydrauliskt trycktestdokumentation
  • Anpassa kort leveranstid

Det är krav som Alfotech alltid ser till att leva upp till. Och efter att slangarna skickats iväg i plastpåsar, i märkta kartonger och på engångspall har vi bara upplevt stor belåtenhet från kunden.

…och till ett franskt nyckelfärdigt projekt inom livsmedelsproduktion

En annan uppgift erbjöd ett stort antal individuellt konfigurerade slanglösningar till ett franskt industriföretag i samband med deras leverans av ett helt nytt nyckelfärdigt projekt inom livsmedelsproduktion.

Alla slangar var unika med partilistor med mycket specifika krav på slangtyp, kopplingstyp och orientering av kopplingar. Slangarna spänner över dimensioner från ø10 till 150 mm utrustade med aseptiska eller standardmatkopplingar.

Här var de omfattande kraven, bland annat:

  • För att följa EU1935/2004 och i vissa fall även ATEX-direktiven
  • 1 materialcertifikat inklusive dokumentation av ytjämnhet
  • Hydrauliskt trycktestdokumentation

Vissa av slangarna har kopplingar som roteras och vinklas olika i förhållande till varandra och processutrustningens placering och utformning. Däremot klarade vi utmaningarna i Alfotechs interna monterings- och svetsverkstad, där våra kompetenta medarbetare i samband med vårt adekvata lagerprogram skapade kombinationsmöjligheter som kunde möta kundens behov på kort tid.

Standardisering och optimering

Dessa två exempel på leveranser är bara några av många exempel på hur vårt nära samarbete med många av våra kunder och hur våra starka relationer med långvariga kunder och tillverkare i de flesta fall har gjort det möjligt att hitta lösningar som optimerar de frågor som påverkar slanglösningar i den moderna processindustrin.

Genom optimering och standardisering av slanglösningarna, inklusive möjligheten att återanvända våra Inter Lock-kopplingar, kan stora driftsbesparingar uppnås utan att kompromissa med säkerheten.

Behöver du en skräddarsydd slanglösning i ett professionellt och nära samarbete?

Alfotech har mångårig erfarenhet av både rådgivning och utförande av slanglösningar för olika kunder inom processindustrin. Vi är alltid redo för ett förpliktande samtal, och vi garanterar kompetent personal, kvalitetsprodukter och stark projekterfarenhet.

Kontakta oss här om du vill höra mer

Andra nyheter