skaanemejerier_banner.png

Skånemejerier


“Med kvalificerad rådgivning från Alfotech får man en specialiserad partner, som kan finna den mest optimala kombinationen av pris, kvalitet och anpassning", säger Björn Eriksson, Head of Technology & Maintenance.

Förlängd hållbarhet med anpassade syltslangar

På Skånemejeriernes anläggning i Malmö upplevs en kort livslängd på de slangar, som används till syltetransport.

Sedan började man med att testa Beverage+ slangen från Alfotech, är livslängden blivit väsentligt förlängt. Från de föregående 3 månaderna till nu 12 månader och sedan skiftet från den traditionellt använda madslange till sylte.

”Med kunnig rådgivning från Alfotech får du en specialiserad partner, som kan hitta den bästa kombinationen av pris, kvalitet och anpassning. Med hjälp av interlock-systemet för våra presskopplingar ökar du samtidigt säkerhetsaspekter och förbättrar hygienen under dina produkttransporter. Hurtig service och omfattande lager hjälper också till med snabba ändringar i driften," säger Björn Eriksson, Head of Technology & Maintenance.

Beverage+
Med Beverage+ är företaget skiftet från traditionell naturgummi til brombutylgummi (BIIR), som är mer anpassad fruktsyrer från syltetøj och juiceprodukter.

Om Skånemejerier
Vi bekymrer oss om den svenska mjölkproducenten och mångfalden på det svenska mejerimarked.

Skånemejerier er så meget mere end et mejeri i Skåne. Alla vid, på våra mejeriprodukter är goda. Men i de senere år har vi förstået, at Skånemejerier-mærket står for så meget mere. Hos købet produceras mjölk i Sverige för många och aktiva hantering - och beslut. Det har skapats en närhet till våra konsumenter, som vi är enormt stolta över och glada för. Vi erbjuder 600 anställda direkt och många fler i vårt närområde.

Omkring 400 mjölkproducenter i Skåne och det sydliga Sverige leverer mjölk till våra mejerier. Skånemejerier har sedan sommaren 2012 varit en del av mejerikoncernen Groupe Lactalis.

Om Alfotech
Med fokus på processindustrin och mer än 35 års branchefaring designer vi lösningar, som skapar samband. Tillsammans med kombinerade komponenter från andra tillverkare och skapa unika totallösningar eller speciella tekniska lösningar som ger våra kunder försök såväl som ekonomiska och produktionsmässiga fördelar.

Vi kan leverera trycktest och materialcertifikat samt dokumentation för sporbarhed, så våra kunder följer gällande lagstiftning. Vi täcker både livsmedelsindustrin, den farmaceutiska industrin och den kemiska industrin.

“Med kvalificerad rådgivning från Alfotech får man en specialiserad partner, som kan finna den mest optimala kombinationen av pris, kvalitet och anpassning."

choklad-mjölk_skaanemejerier.jpg

Andra kundfall