Montageværksted.jpg

Montageverkstad


Monteringsuppgifter och skräddarsydda lösningar.

Visste du att Alfotech erbjuder certifierad svetsning i vår montageverkstad?


Utöver att utveckla och producera speciallösningar kan vi med vår in-house montageverkstad anpassa och svetsa samman lösningar - skräddarsytt efter bara dina behov. Det kan exempelvis vara, utifrån dina exakta önskemål och krav, att svetsa speciella fittings eller ventiler på slanglösningar tillanvändning i livsmedels- eller pharmaindustrin, om du har speciella muffar eller gängor, som vi inte lagerför, kan vi också bearbeta och svetsa dem på våra lösningar. Vi kan från vårt välsorterade lager plocka och montera speciallösningarna och leverera dem samma dag.

Har du behov av hjälp till de mera typiska montageuppdrag, som tex. återmontage eller att få pressat olika muttrar eller kragar på, hjälper vi också gärna till med det. Vid ett återmontage återanvänder vi dina slangstudsar. Vi demonterar slangändarna från den använda slangen, och pressar den använda studsen på en ny slang med en ny muff. Du kan spara upp till 60% på dina slangar. Därutöver förlängs livslängden på dina slangar markant, när de optimeras till driftsförhållanden.

Vi kan hjälpa till om du har behov av:

  • Materialförklaring
  • Dokumentation om spårbarhet
  • Ytjämnhet
  • Material certifikat med global och Specifik Migration
  • Märkning
  • Påtryckning av batchnummer
  • Tryckprovscertifikat
  • Svetsning och anpassning

Svetsning och anpassning
På svetsverkstaden använder vi den nyaste TIG-svetsteknologin och vi är certifierade till rörsvetsning i alla dimensioners mejerirör från Ø 6 mm och uppåt.

Alla våra svets-fittings och rör är gjorda av Austenitisk Syrafast Rostfritt stål, mer känt som EN 1.4404 / AISI 316L. Stål EN 1.4404 / AISI 316L är den bästa och mest använda stålkvalitet inom livsmedels- och medicinindustrin, då den både är ytterst korrosionsbeständig och mycket välanpassad till svetsning.

Vi använder alltid Formier gas som skyddsgas, då det ger det bästa skyddet av stålets kvaliteter och ger samtidigt ett estetiskt visuellt resultat. Svetszonen justeras därefter med putsning.


Certifikat och dokumentation
Lagstiftningen är helt central för villkoren för att producera livsmedel och farmaceutiska produkter i Sverige. Vi säkrar alltid, att alla våra komponenter lever upp till gällande lagstiftning och du kan därför alltid kontakta oss för att få utlevererat certifikat på slangar och fittings levererat av Alfotech. På det sättet slipper du bekymra dig i onödan kring att uppfylla gällande lagstiftning.


Behöver du specialanpassade monteringsuppgifter?
Hämta vår broschyr och läs mer om skräddarsyda monteringsuppgifter.