Alfotech El-trace Slang

Ska dina produkter hållas varma eller kalla?

den 27 september 2021

På Alfotech erbjuder vi en rad kvalitetslösningar som är anpassade för alla individuella önskemål och behov.

Den enkla lösningen: En isolerad slang

Om du upplever problem med kondens på utsidan av dina slangar är isolerade slangar den självklara lösningen. De är gjorda med extra väggtjocklek i vulkaniserat gummi i en tjocklek som matchar den unika uppgiften.

En isolerad slang är därför den rätta lösningen om det inte är nödvändigt att tillföra energi för att kyla eller värma produkten.

Dubbelkappade slangar

Dubbelkappade slangar är en lösning där uppvärmning eller kylning sker med vätska, till exempel varmvatten för uppvärmning eller isvatten för kylning.

Uppvärmning såväl som kylning sker genom att cirkulera vätska i utrymmet mellan de två slangarna och dimensioneras efter det aktuella energibehovet.

Lösning kombinationerna är oändliga och specificeras i detalj för den aktuella driftssituationen, till exempel produkttyp, temperaturer, längder, anslutningar etc.

På så sätt får du en enkel och pålitlig lösning.

Se dubbelkappade slangar här

El-traced slangar

Om du vill ha en mer noggrann kontroll av temperaturen i dina produkter, slangar med ett inbyggt elektriskt värmeelement är också ett alternativ.

Oavsett om du vill hålla limmet varmt för ditt limsystem, förvara chokladvätskan på fyllningsmaskiner eller något helt annat, så har vi på Alfotech alltid lösningen.

Våra el-traced slangar är bestämda för den enskilda uppgiften samt krav, till exempel; media, temperatur, tryck, dimensioner etc. Vidare om det måste följa EU 1935 / 2004 eller andra regler.

Om det finns ett behov av att kontrollera temperaturen kan slangarna utrustas med en temperaturgivare och anslutas till en styrenhet som säkerställer att temperaturen är exakt som önskad.

Se El-traced slangar här

 

Generellt 

Som alltid Alfotech sätter samman lösningar som uppfyller dina önskemål, baserat på flera faktorer.

När en lösning har fastställts säkerställer vi naturligtvis att all nödvändig dokumentation följer med varan och eftersom majoriteten av artiklarna som vanligtvis är lagervaror blir leveranstiden vanligtvis kort.

Återvinning av fittings är mer än ett alternativ för många av lösningarna, vilket är anledningen till detta bidrar till att minska kostnaderna och bidrar också till miljön.

Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta vårt duktiga säljteam, som gärna kommer förbi för en pratstund.

Andra nyheter