skueglas1.jpg

Håll ett öga på din produktion via synglas

den 12 november 2020
Behöver du kontinuerligt kunna observera vätskor som går genom rörsystemet i din produktion? Då kan synglas vara lösningen. Synglaset kallas också ett siktglas eller inspektionsglas, eftersom det bara ger ett "fönster" in i rörsystemet.

Detta beror på att det tillåter dig att följa, till exempel genomströmning, mängd och färg, så att du kan se till att materialet flyter som det ska.

Olika typer av synglas

Det finns olika typer av synglas beroende på vilket system den ska användas till. Till exempel används synglas med FEP rör ofta vid framställning av livsmedel och läkemedel, där glas inte är tillåtet eftersom det finns en risk för att den splittras. Förutom själva FEP-röret har denna typ av synglas fördelarna att det är smaklöst och luktfritt och kemiskt inert, så att materialet inte påverkar mediet som passerar genom glaset.

Om du inte har krav på en glasfri installation har vi alternativt vårt In-Line-synglas med Borosilikatglas, vilket ger stor styrka och stabilitet. Båda synglas med FEP rör och In-line synglas kan levereras med just den anslutning som passar ditt system.

Clamp synglas är en alternativ lösning där Borosilikatglas används också. Till exempel, kan ett livsmedelsrör med Y eller T-förgrening med svetsad Clamp krage i ena änden vara ett enkelt och ekonomiskt sätt att skapa ett synglas där flödet lätt kan observeras.

 

Andra nyheter