co-ro-prodmix2-min.png

CO-RO Food


"Teflonslangarna är kemikalieresistenta och tål vår rengöring. De är visserligen lite dyrare i inköp, men hållbarheten gör att vi snabbt tjänar i den extra kostnaden igen“, Rudi Hein, Maintenance Assistent, Tech på CO-RO FOOD A/S

Hållbara Teflonslangar
"CO-RO FOOD A/S har alltid lagt stort fokus på produktionsteknologi och lever efter principen att toppkvalitet i slutprodukten börjar med topp-kvalitet i råmaterialen. Dessutom övervakar vi alla interna processer noga i vår kvalitetsstyrning och alla olika faser i produktionen dokumenteras. Bytet till Alfotechs teflonslangar har gett oss många fördelar. Slangarna sluter alltid tätt vid skarvarna vilket betyder att våra luftkompressorer arbetar mindre och därmed sparar vi pengar. Teflonslangarna är kemikalieresistenta och tål vår rengöring. De är visserligen lite dyrare i inköp, men hållbarheten gör att vi snabbt tjänar i den extra kostnaden igen,“ säger Rudi Hein, Maintenance Assistent, Tech på CO-RO FOOD A/S

Fördelar med Teflonslangar
Traditionella PVC slangar kan med fördel ersättas med slangar i PTFE. En av fördelarna är hållbarheten, speciellt vid användning i områden som rengörs med lågtrycks rengöringssystem. Hög kemikaliekoncentration påskyndar uttorkningen och ökar risken för brott på PVC slangar, medan teflonslangar har bibehållen hållbarhet. En annan fördel är energibesparingen och därmed även, på sikt, ekonomiska fördelar.

Dong Energy har räknat ut att en läckageförlust genom ett 1 mm. stort hål vid ett tryck på 8 bar i ett tryckluftsnät ger en förlust på SEK 6.500,- per år.fra -73°C til +260°C.

Ladda ner kundcase

Om CO-RO FOODS A/S
CO-RO FOOD A/S är ett danskt företag som koncentrerar sig på goda smaker. Under de senaste 50 åren har CO-RO FOOD A/S utvecklat en lång rad olika dryckkoncentrat där produktionsteknolo-gin har haft stort inflytande på CO-RO FOOD A/S’s framgångar.

CO-RO FOOD A/S finns representerat i mer än 100 länder med internationellt erkända varumärken såsom Sunquick, Suntop och Suncola läskedrycker, Sun Lolly frys-själv glass, Great kolsyrehaltiga performance-drycker, Sunfresh, Sun-C och Original juicer.

Om Alfotech 
Vi utformar lösningar som skapar sammanhang. Genom att kombinera komponenter från erkända producenter och skapa unika totallösningar eller särskilda tekniska lösningar ger vi våra kunder trygghet samt produktionsmässiga och ekonomiska fördelar.

Alfotech kan leverera tryckprovs- och materialcertifikat, samt dokumentation för spårbarhet så att våra kunder uppfyller gällande lagstiftning.

Fokus på processindustrin
Våra kunder finns inom livsmedelsindustrin, samt inom den farmaceutiska och kemiska industrin. Alfotech importerar, utvecklar och producerar själva många av de komponenter som ingår i våra lösningar.

All den kunskap som vi har samlat på oss under 35 års utveckling av produkter ger oss den expertis som krävs för att hitta den lösning som passar till just ditt företag.

"Teflonslangarna är kemikalieresistenta och tål vår rengöring. De är visserligen lite dyrare i inköp, men hållbarheten gör att vi snabbt tjänar i den extra kostnaden igen.“ Rudi Hein, Maintenance Assistent, Tech. CO-RO FOOD A/S

Teflonslanger_flere farver.png

Andra kundfall